Felpss pēc diskvalifikācijas izciešanas uzvar sacensībās Arizonā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Visu laiku titulētākais olimpietis - amerikāņu peldētājs Maikls Felpss, ceturtdien Arizonā, startējot pirmajās sacensībās pēc diskvalifikācijas izciešanas, izcīnīja uzvaru 100 metru tauriņstila distancē.

Felpss, kurš ir 18 olimpisko zelta medaļu īpašnieks, finišēja pēc 52,38 sekundēm, aiz sevis atstājot Raienu Lohti, kurš distanci veica 53,11 sekundēs. Pirms gada turpat «Arena Pro Swim Series» sacensībās uzvarēja Lohte, bet Felpss bija otrais.

ASV peldēšanas federācija iepriekš Felpsu diskvalificēja uz sešiem mēnešiem, jo viņš 2014. gada septembrī otro reizi tika pieķerts vadot mašīnu dzērumā. Peldētājs septembra beigās pēc kazino apmeklējuma tika aizturēts Baltimorā. Viņam izvirzīja apsūdzības par mašīnas vadīšanu alkohola ietekmē, ātruma pārsniegšanu un pretējā virziena sadalošās joslas šķērsošanu tunelī.

Pēc notikušā Felpss apmeklēja anonīmo alkoholiķu sanāksmes, kā arī 45 dienas pavadījis intensīvās rehabilitācijas centrā Arizona, kurā ārstē cilvēkus no atkarībām. Tiesa viņam piesprieda nosacītu cietumsodu uz gadu, tāpat nosakot atturēties no alkohola lietošanas vismaz 18 mēnešus.

Jau ziņots, ka pēc 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm Felpss paziņoja par karjeras beigšanu, taču pērn viņš atsāka treniņus un piedalījās vairākās sacensības. Felpss gatavojas 2016. gadā Riodežaneiro piedalīties savās piektajās olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu