Pakiao nevarēs piedalīties olimpiskajās spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pazīstamais filipīniešu bokseris Manijs Pakiao nevarēs piedalīties nākamā gada Riodežaneiro vasaras olimpiskajās spēlēs, ceturtdien paziņoja Starptautiskās Amatieru boksa asociācijas (AIBA) prezidents Vu Činku.

Kā norādīja Činku, filipīnietis pārsniedzis profesionālo cīņu limitu, kas viņam liedz piedalīties Olimpiādē.

«Pakiao vienmēr sapņoja par dalību olimpiskajās spēlēs, bet viņš nevar to darīt, jo aizvadījis vairāk nekā 20 profesionālās cīņas,» ceturtdien medijiem atklāja Činku.

AIBA pacēlusi olimpisko spēļu dalībnieku maksimālo vecumu no 34 līdz 40 gadiem, kas Pakiao ļautu piedalīties, jo viņam patlaban ir 36 gadi.

Tāpat organizācija devusi iespēju kvalificēties Olimpiādei AIBA profesionālā boksa (APB) līgas dalībniekiem. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs pirmo reizi varēs piedalīties profesionālie bokseri.

Tiesa, APB līgā var startēt tikai tie cīkstoņi, kas aizvadījuši mazāk nekā 20 profesionālās cīņas, līdz ar to Pakiao iespēja cīnīties par dalību olimpiskajās spēlēs iet secen.

Deviņdesmitajos gados Pakiao bija Filipīnas amatieru boksa komandas dalībnieks, bet 16 gadu vecumā bokseris kļuva par profesionāli.

Tikmēr viņa pretinieks maijā gaidāmajā cīņā amerikānis Floids Meivezers 1996.gadā piedalījās Atlantas olimpiskajās spēlēs, kur pusfinālā piekāpās bulgāram Serafimam Todorovam. Šī bija pēdējā cīņa, kurā Meivezers tika uzveikts.

Kā zināms, Pakiao un Meivezers savā starpā tiksies 2.maijā Lasvegasā. Šī cīņa varētu kļūt par visu laiku dārgāko boksa maču.

Sagaidāms, ka par šo cīņu Meivezers saņems vismaz 150 miljonus dolāru (139 miljonus eiro), kamēr Pakiao tiks pie 100 miljoniem dolāru (92 miljoniem eiro).

Pašlaik 36 gadus vecais Pakiao ir pirmais un vienīgais bokseris pasaulē, kurš spējis kļūt par pasaules čempionu astoņās dažādās versijās. Viņš karjerā 64 cīņās ticis pie 57 uzvarām, turklāt 38 no tām ar nokautu.

Tikmēr Meivezers, kuram februārī palika 38 gadi, pašlaik ir čempions Pasaules Boksa padomes (WBC) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijās, bet savā karjerā viņš uzvarējis visās 47 cīņās, turklāt 26 no tām pabeidzis ar nokautu. Amerikānis vairākkārt atzīts par pelnošāko sportistu pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu