Meivezers izcīna uzvaru «gadsimta cīņā»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uzvaru ilgi gaidītajā cīņā sestdien izcīnīja amerikāņu bokseris Floids Meivezers, kurš 12 raundos pārspēja filipīnieti Maniju Pakiao.

Pēc dueļa Meivezeram divi tiesneši piešķīra uzvaru ar rezultātu 116-112, bet viens ar 118-110.

Visu cīņas gaitu amerikānis aizvadīja aizsargājoties un izdarīja 148 precīzus sitienus no 435. Tikmēr Pakiao izdarīja 429 sitienus, no kuriem precīzi bija tikai 19% jeb 81 sitiens.

Pēc cīņas Pakiao atzina, ka domāja, ka viņš ir uzvarējis. «Viņš neko nedarīja,» par Meivezera cīņas manieri piebilda filipīnietis.

Kā zināms, šī cīņa tiek dēvēta par visu laiku dārgāko boksa dueli.

Par šo cīņu Meivezers saņems vismaz 150 miljonus dolāru (139 miljonus eiro), kamēr Pakiao tiks pie 100 miljoniem dolāru (92 miljoniem eiro).

Pašlaik 36 gadus vecais Pakiao ir pirmais un vienīgais bokseris pasaulē, kurš spējis kļūt par pasaules čempionu astoņās dažādās versijās. Viņš karjerā 65 cīņās ticis pie 57 uzvarām, turklāt 38 no tām ar nokautu.

Tikmēr Meivezers, kuram februārī palika 38 gadi, pašlaik ir čempions Pasaules Boksa padomes (WBC) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā, bet savā karjerā viņš uzvarējis visās 48 cīņās, turklāt 26 no tām pabeidzis ar nokautu. Amerikānis vairākkārt atzīts par pelnošāko sportistu pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu