Trakākās un dīvainākās sportistu māņticības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uz pasaules ļoti daudziem cilvēkiem ir dīvainas un neierastas māņticības. Tādas īpašības piemīt arī pasaules labākajiem sportistiem, kas pirms un pēc spēlēm veic visneparastākos rituālus. Piedāvājam jums iepazīties ar visu laiku trakākajām un zināmākajām sportistu māņticībām.

 
Turks Vendels
Turks Vendels Foto: Ekrānšāviņš

Turka Vendela kaklarota

Jūs neticēsiet, bet amerikāņu beisbolists Turks Vendels spēļu laikā valkāja kaklarotu. Tā bija veidota no dzīvnieku kauliem, kurus viņš nomedījis vai nogalinājis. Šādi Vendels, visticamāk, rīkojās, lai iebiedētu pretinieku un parādītu savu spēku.

Savas karjeras laikā Vendels pārstāvēja četrus ASV beisbola augstākās līgas (MLB) klubus. Viņa pozīcija laukumā bija bumbiņas metējs.

 
Maikls Džordans (no labās)
Maikls Džordans (no labās) Foto: AP/Scanpix

Maikla Džordana koledžas šorti

NBA leģenda Maikls Džordans ir viens no visu laiku slavenākajiem pasaules sportistiem. Tomēr arī viņam bija dažas māņticības, un viena no tām - savi Ziemeļkarolīnas Universitātes šorti. Spēlējot NBA, viņam nācās uzvilkt Čikāgas «Bulls» formu, tomēr tas Džordanu neatturēja valkāt savus veiksmīgos šortus no koledžas laikiem. Tos viņš vienkārši valkāja zem savas komandas formas.

Protams, laika gaitā Džordanam nācās šķirties no šiem šortiem, jo tie vienkārši bija savu laiku nokalpojuši un izšķīduši.

 
Veins Greckis
Veins Greckis Foto: Reuters/Scanpix

Veina Grecka nūja

Hokejistam nūja ir viens no viņa svarīgākajiem ieročiem. Un tā arī bija visu laiku labākajam NHL spēlētājam Veinam Greckim. Zināms fakts, ka lērumam spēlētāju nepatīk, ja pieskaras viņu nūjām, taču Greckim bija vēl dīvaināks paradums. Veins, uzkāpjot uz ledus, savu hokeja nūju apbēra ar zīdaiņu pūderi. Acīmredzot tas iedarbojās, jo Greckis savas karjeras laikā dominēja hokeja pasaulē un sasniedza tik lielus rekordus, kādus, iespējams, neviens vairs nepārspēs.

 
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: ITAR-TASS/SCANPIX

Aleksandra Ovečkina dzīve ārpus/uz laukuma

Krievijas superzvaigznes Ovečkina galvenā tradīcija ir trakulīgā, laiskā uzvedība hokeja laukumā un ārpus laukuma. 29 gadus vecais Ovečkins arī pirms spēlēm sev nekādā veidā neliedz izpriecas. Pats hokejists bieži atzinis, ka viņš vislabākos mačus aizvada, jūtoties brīvs kā putns. Vašingtonas «Capitals» treneri arī to ļoti labi apzinās un nekādā veidā necenšas ierobežot un savaldīt komandas kapteini.

 
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Braiena Urlahera cepumi

Sportisti pirms spēlēm bieži ietur ļoti sabalansētas un proteīniem bagātas maltītes. Tomēr Amerikas Futbola līgas (NFL) kluba Čikāgas «Bears» spēlētājs Braiens Urlahers pieturējās pie pilnīgi pretējiem principiem. Viņš savas 13 gadus ilgās karjeras laikā uz laukuma ne reizi nebija devies, iepriekš nenotiesājot cepumus ar šokolādes gabaliņiem. Acīmredzot tas Urlaheram tiešām palīdzēja, jo «Bears» futbolists aizvadīja lielisku karjeru.

 
Veins Greckis
Veins Greckis Foto: AP/Scanpix

Veina Grecka dzērienu rituāls

Diētiskā kola, ūdens glāze, «Gatorade», vēlreiz diētiskā kola. Tieši šādus šķidrumus pirms katras NHL cīņas izdzēra hokeja leģenda Greckis. Iespaidīgi! Jāpiebilst, ka Kanādas zvaigznei nebija svarīga secība, bet galvenais bija piekopt šo rituālu. Noteikti vairāki gados jaunie hokejisti arī ir izmēģinājuši Grecka slepeno recepti, taču vai tas palīdzēja viņiem - šaubos.

 
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Kevina Romberga pieskārieni

Savas beisbolista karjeras laikā Rombergs iemantoja dīvainu iesauku - Pieskaries Man, Pieskaries Man (Touch Me Touch Me). Lai arī cik tas būtu savādi, Kevins šo iesauku pilnībā bija pelnījis. Rombergam ārpus mačiem un spēļu laikā neviens nedrīkstēja pieskarties. Taču, ja tas tika izdarīts, Rombergs devās pie šā cilvēka un pieskārās savukārt viņam. Kevinam neklājās viegli, jo komandas biedri bieži viņu mēģināja panerrot, mūkot prom vai izvairoties no atpakaļskārieniem.

 
Sidnijs Krosbijs
Sidnijs Krosbijs Foto: AP/Scanpix

Sidnija Krosbija notītā nūja

Krosbijs šobrīd tiek uzskatīts par pasaulē labāko hokejistu. Tomēr arī viņam ir savas dīvainības. Tāpat kā Greckis, arī Krosbijs pret savu hokeja nūju izturas ļoti īpaši. Sidnijs savu svarīgāko «ieroci» notīt uztic tikai sev, pat komandas ekipējuma menedžeris nedrīkst tam pieskarties. Tāpat Krosbija nūjai vienmēr ir jāstāv viņam līdzās. Ja kāds aizticis Kanādas hokeja zvaigznes nūju, Krosbijs zibenīgi norauj lenti un uztin jaunu.

 
Džeisons Terijs
Džeisons Terijs Foto: Reuters/Scanpix

Džeisona Terija šorti

Vai esat dzirdējuši teicienu «turiet draugus sev tuvu, bet ienaidniekus vēl tuvāk»? Hjūstonas «Rockets» saspēles vadītājs Terijs pirms katras NBA cīņas gulēt dodas pretinieku komandas šortos. Džeisons Terijs šo savu rituālu uztver ļoti nopietni, ievērojot to jau vairākus gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu