Latviešu burātājs Preiss izcīna 1. vietu Baltijas kausa posmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 31.maijā, Svencelē, Lietuvā notikušajā Baltijas Kausa posmā vindsērfingā, kurš ir iekļauts Eiropas Kausa posma «Formula» vindsērfinga klasē, pasaules vicečempions Formulas klasē Jānis Preiss pārliecinoši uzvarēja visos desmit braucienos, tādējādi Latvijai izcīnot 1. vietu, TVNET informēja Latvijas Vindsērfinga asociācijas komunikācijas konsultante Zane Umbraška.

Savukārt Latvijas jaunie talanti Nameijs Dreimanis un Aleksandra Kaupa izcīnīja uzvaras jauniešu vindsērfinga klasē Techno293 divīzijā U17 attiecīgi zēnu un meiteņu konkurencē.

Formulas klasē otro vietu izcīnīja Igaunijas sportists John Kaju, bet trešo vietu ieguva latvietis Māris Birzulis. Kā pavēstīja Latvijas Vindsērfinga asociācijas prezidents Jānis Jēkabsons, tad Baltijas kausa 1. posms pulcēja 85 sportistus no piecām dalībvalstīm, tai skaitā 45 sportistus Formula klasē, 28 Techno un Raceboard klasē un 12 Kite Formula klasē.

Baltijas kausa noslēdzošais posms norisināsies no 2015. gada 24. jūlija līdz 26. jūlijam Liepājā, kur paralēli 25. jūlijā pirmo reizi tiks atklāts Eiropas čempionāts jauniešiem vindsērfingā, kas līdz 1. augustam vienkopus sapulcinās 300 dalībniekus no vairāk nekā 25 valstīm.

Vindsērfings ir ūdens sporta veids, kurā izmanto vēja dēli un buru. 1984. gadā tas tika iekļauts olimpiskajās sporta spēlēs, un šobrīd, pateicoties inventāra attīstībai un iespējām, sporta veids piedzīvo jaunu popularitātes vilni, īpaši jauniešu vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu