Olimpiskās komandas treneris Kursītis atbalsta kaujiniekus Ukrainā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Pēdējo gadu Latvijas labākās brīvā stila cīkstones Anastasijas Grigorjevas bijušais treneris Sergejs Kursītis savā sociālajā tīklā «Facebook» dižojas ar fotogrāfijām, kurās redzams Maskavā pozējam kopā ar «Luhanskas tautas republikas» (LTR) kaujinieku. Šobrīd Kursītis ir Daugavpils jauno cīkstoņu treneris.

Bilžu albuma aprakstā 43 gadus vecais treneris krievu valodā norādījis: «Ar «Luhanskas tautas republikas» kaujinieku. Viņš saka, ka izbeigt karu Donbasā ir trīs dienu jautājums, bet politiķi neļauj...»

Kursītis kopš 2007. gada bija Grigorjevas treneris, bet abu sadarbība nesen tika izbeigta personisku iemeslu dēļ. «Latvijā neviena tik laba speciālista kā Kursītis nav, tāpēc meklēju speciālistu ārzemēs,» aģentūrai LETA pēc pirmajām Eiropas spēlēm, kur Grigorjeva izcīnīja bronzas medaļu, atklāja pati sportiste.

Viņa profilā atrodamā informācija liecina, ka Kursītis dzīvo Krievijas propagandas informācijas telpā un jūtas tajā pietiekoši omulīgi, atklāti izrādot savas simpātijas Krievijas atbalstītajai teroristu organizācijai «Luhanskas republika». Jebkuras valsts sabiedrībā ir vērojamas cilvēku grupiņas ar radikāliem uzskatiem, tomēr Kursīša kungs ir Latvijas bērnu un jauniešu treneris brīvā stila kategorijā, tamdēļ viņa pienākums ir rādīt piemēru mūsu jaunajiem censoņiem, paužot izpratni par rietumu civilizācijas vērtībām, kur vardarbība, karš un iebrukums citas valsts teritorijā ir absolūti nepieņemami.

2012. gadā Kursītis bija Latvijas olimpiskās delegācijas dalībnieks Londonas olimpiskajās spēlēs. 2013. gada beigās Latvijas Nacionālā sporta padome Kursītim par izciliem sasniegumiem sportā piešķīra 4500 latu (6550 eiro) prēmiju.

Kursīša audzēkne Grigorjeva ir trīskārtēja Eiropas čempione (2010, 2013, 2014), bronzas medaļas ieguvēja pasaules čempionātā (2014) un divreiz nosaukta par par Latvijas labāko sportisti (2013, 2014).

Kursītis tika nosaukts par 2014. gada labāko treneri Daugavpilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu