LOK izskatīs trenera Kursīša aktivitātes sociālajos tīklos

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) izskatīs un analizēs pēdējos divos gados par Latvijas labāko sportisti atzītās cīkstones Anastasijas Grigorjevas bijušā trenera Sergeja Kursīša aktivitātes sociālajos tīklos, aģentūrai BNS otrdien sacīja LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

(Papildināts ar LOK Valdes lēmumu.)

Internetā atrodama fotogrāfija no Kursīša «Facebook» konta, kurā cīņas sporta treneris redzams pozējam kopā ar vienu no militārā ietērpā esošiem prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri Austrumukrainā cīnās pret Ukrainas valdības spēkiem. Latvijas valsts nosoda šo kaujinieku darbību.

Grigorjeva šovasar Baku notikušajās Eiropas spēlēs ieguva bronzas medaļu svarā līdz 63 kg. Eiropas spēlēs tika sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas. Par tām Latvijas valsts piešķir prēmijas gan sportistiem, gan viņu treneriem. Tādas agrāk par savas audzēknes iepriekšējiem sasniegumiem ir saņēmis arī treneris. Pēc atgriešanās mājās no Baku Grigorjeva negaidīti norādīja, ka abu sadarbība ir izbeigta.

«Nav daudz ko komentēt. Ieraudzīju un nofotografējos. Tā ir mana personīga lieta,» aģentūrai sacīja Kursītis, kuru 2014. gadā atzina par labāko sporta treneri Daugavpilī. Darbu ar cīkstoņiem vietējā sporta klubā viņš vēlas turpināt. «Kā strādāju klubā, tā strādāšu.»

Latvijas Cīņas federācijas prezidents Dzintars Urbančiks pavēstīja, ka, līdz nebūs beidzies šāgada pasaules čempionāts, nekādi komentāri netiks sniegti. «Kamēr nebūs beidzies pasaules čempionāts, mēs nekādus komentārus nesniegsim. Pēc tam rīkosim preses konferenci, kurā viss tiks izklāstīts,» viņš sacīja.

Aģentūras BNS rīcībā ir informācija, ka Urbančiks pavadījis Grigorjevu pagājušajā nedēļā Polijas galvaspilsētā Varšavā notikušajā «Open» turnīrā, kurā sportiste izcīnīja piekto vietu.

Latvijas Cīņas federācijas mājaslapā Kursītis ir minēts kā federācijas viceprezidents brīvajā cīņā sievietēm.

LOK otrdien vēlāk pēc valdes sēdes informēja, ka LOK ir tiesības izvērtēt, kuriem cilvēkiem uzticēt darbu olimpiskajā komandā. «Šiem treneriem gan sportā, gan dzīvē ir jādemonstrē augsti ētikas principi un jābūt lojāliem savai valstij un olimpiskām vērtībām,» sacīja Tikmers.

LOK Valde secināja, ka šāda Kursīša rīcība, ja tā izrādītos patiesa, būtu uzskatāma par pamatu LOK Ētikas komisijas lietas ierosināšanai, jo tajā būtu saskatāmas LOK Ētikas kodeksa pārkāpuma pazīmes. Proti, būt par pozitīvu piemēru bērniem, jauniešiem un citiem pasākumu vai sacensību dalībniekiem, nekādos apstākļos neatbalstīt personīgi un nepievērt acis negodīgas rīcības gadījumos, rīkoties, lai atklātu ētikas normu, godīgas spēles noteikumu vai antidopinga politikas noteikumu pārkāpumus un nepieciešamības gadījumā tiktu piemērotas soda sankcijas.

LOK Valde lēma uzdot Latvijas Olimpiskās vienības valdes priekšsēdētājam Einaram Fogelim nekavējoties apturēt jebkāda veida finansiāla atbalsta izmaksāšanu cīņas sporta trenerim Sergejam Kursītim no Latvijas Olimpiešu sociālā fonda, kā arī pieprasīt no Kursīša un biedrības «Latvijas Cīņas federācija» rakstiskus paskaidrojumus par publiskajā informatīvajā telpā, tai skaitā sociālajā tīklā «Facebook» pieejamajām ziņām, saskaņā ar kurām Kursītis iespējams paudis savu atbalstu un/vai apstiprinājis savu saistību ar organizāciju «Luhanskas Tautas republika».

Tāpat tika nolemts pēc Kursīša un biedrības «Latvijas Cīņas federācija» rakstisku paskaidrojumu saņemšanas nodot minētos paskaidrojumus LOK Ētikas komisijai lēmuma pieņemšanai par attiecīgas LOK Ētikas komisijas lietas ierosināšanu.

2012. gada Londonas olimpisko spēļu dalībniece Grigorjeva ir 2008. gada Eiropas junioru čempione, trīskārtēja (2010., 2013., 2014.) Eiropas čempione, bet pagājušajā gadā Taškentā pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļu.

Pasaules čempionāts šogad no 7. līdz 15. septembrim notiks Lasvegasā (ASV).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu