Svarcēlāja Koha pārliecinoši triumfē Eiropas junioru čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Charniga photo

Latvijas jaunā svarcēlāja Rebeka Koha otrdien pārliecinoši triumfēja Zviedrijā notiekošajā Eiropas čempionātā U-17 vecuma grupā.

Aizvadītajās sacensībās svara kategorijā līdz 53 kilogramiem Koha grūšanā pacēla 102 kilogramus, bet raušanā tika galā ar 88 kilogramiem, kas summā deva 190 kilogramus.

Ar šo rezultātu Koha laboja sev piederošo Latvijas rekordu sievietēm raušanā un summā, bet atkārtoja rekordu grūšanā, ko jūnijā sasniedza Polijā notikušajā pasaules junioru čempionātā. Kā zināms, tajās sacensībās Latvijas sportiste izcīnīja sesto vietu, turklāt no bronzas viņu šķīra vien divi kilogrami.

Otrajā vietā Eiropas čempionātā ar 163 kilogramiem ierindojās Krievijas sportiste Kristina Novickaja, bet trešā ar 160 kilogramiem palika baltkrieviete Kristina Makuceviča.

Arī pērn Koha kļuva par Eiropas U-17 čempioni. Tāpat pagājušajā gadā sportiste pasaules jaunatnes Olimpiādē ieguva trešo vietu, Eiropas U-20 čempionātā izcīnīja otro vietu, bet pasaules junioru čempionātā ieguva ceturto vietu. Eiropas čempionātā pieaugušo konkurencē viņai pērn 23.vieta, gada laikā 15 reizes labojot valsts rekordu.

Savukārt šogad Koha aprīlī izcīnīja otro vietu pasaules jaunatnes čempionātā.

Koha 2014.gadā pretendēja uz gada balvu sportā nominācijā «Gada uzlecošā zvaigzne».

Svētdien svara kategorijā līdz 44 kilogramiem U-15 vecuma grupā piekto vietu izcīnīja Latvijas svarcēlāja Daniela Ivanova. Savukārt šajā pašā vecuma grupā puišiem svara kategorijā līdz 56 kilogramiem Artjoms Griščenko izcīnīja astoto vietu.

Eiropas čempionātā U-15 un U-17 grupās Latviju kopā pārstāvēs astoņi sportisti, turklāt vairāki no viņiem būs galvenie pretendenti uz zelta godalgām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu