«Rīgas Alus maratonā 2015» uzvarējis Serjogins

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Krūmiņa

Vasaras pēdējās brīvdienās norisinājās pilsētas orientēšanās sacensības «Rīgas Alus maratons 2015», kurās galveno balvu, Snaige ledusskapi, izcīnīja Dmitrijs Serjogins.

Jau otro gadu pēc kārtas biedrība «Alus brālība», sadarbojoties ar alus darītavu «Brālis» un Lietuvas ledusskapju ražotāju «Snaige», organizēja orientēšanās skrējienu «Rīgas Alus maratons 2015».

Par šā gada līderi un uzvarētāju individuālajā vīriešu konkurencē kļuva viens no Latvijas Top5 pusmaratonu skrējējiem Dmitrijs Serjogins, kurš distanci, kas sevī ietvēra 22 kontrolpunktus, veica nepilnā pusotrā stundā un finišu sasniedza pacilātā noskaņojumā un ar smaidu sejā. Jāpiebilst, ka otrās vietas ieguvējs – Arturs Onzuls (kurš 2014. gadā ieguva pirmo vietu) finišēja tikai divas sekundes simtdaļas vēlāk.

«Rīgas Alus maratona 2015» projekta direktore Diāna Gerve: «Lai gan pasākuma dalībnieku skaits nebija pārlieku liels, esam priecīgi, ka visi dalībnieki finišu sasniedza ļoti apmierināti par pieveikto distanci un apbalvošanas ceremonija bija viena no sirsnīgākajām un, varētu teikt, pat jautrākajām, kādas redzētas dažādās sacensībās – tas, protams, arī pateicoties lieliskā Kaspara Upaciera (Ufo) neizsīkstošajam humoram! Un neizsakāms prieks par lieliskajiem sadarbības partneriem, kuri palīdzēja nodrošināt ļoti lielu balvu fondu!»

Vīriešu konkurencē trešo vietu izcīnīja veseli divi dalībnieki – Jānis Vanags un Daniels Kārkliņš. Savukārt sieviešu savstarpējā cīņā 1. vietu ieguva Klinta Lauska, 2. vietu Santa Sjomkāne un godpilno trešo – Daiga Skrimble.

Uzvarētāji ieguva lieliskas dāvanu kartes no «Dāvanuserviss.lv», «alcoscan.lv», «Folkkluba Ala pagrabs», kafejnīcas «Spot cafe», restorāna «Stargorod», restorāna «Brālis» un brīvdabas atpūtas parka «Egle».

Lielisku cīņas sparu un saliedētību parādīja godalgotās komandas – 1. vietu izcīnīja «AAA... mani mazie zvaniņi ir tavā priekšā» – Jānis Vanags, Daniels Kārkliņš, Henrijs Vimba, Jānis Sārs un Klinta Lauska, savukārt 2. vietu ieguva komanda «5 minūšu salidojums» – Alise Klauža, Simona Lietiņa, Simona Zeņķe, Zaiga Bartkeviča un Vineta Klauža.

Apbalvošanas ceremonijas noslēgumā uz skatuves kāpa Latvijā labi pazīstamā rokenrola grupa «Keksi», kuri ar savu uzstāšanos priecēja ne tikai maratona dalībniekus, bet arī lielu skaitu pilsētas viesu.

Rīgā tikai otro gadu, salīdzinoši ar Bostonu, Ņujorku, Viļņu un Prāgu, tika rīkots orientēšanās sacensības ar kontrolpuntkiem Rīgas bāros, kafejnīcās un restorānos. Neskatoties uz iepriekšējo gadu asiem iebildumiem no dažādām organizācijām un iestādēm, šogad pierādījās, ka šis nav «tautas nodzirdīšanas pasākums», jo no kopējā dalībnieku skaita tikai trim dalībniekiem pēc alcoscan.lv pārbaudes, izmantojot «Alcovisor Mercury Nordic LV» alkometru, tika konstatēts, ka alkohola daudzums asinīs ir tuvu vai nedaudz virs vienas promiles – savukārt pārējiem dalībniekiem rādījumi svārstījās no nulles līdz 0.2 promilēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu