Toronto nepretendēs uz 2024. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Kanādas lielākā pilsēta Toronto nepretendēs uz 2024. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu, vēsta vietējie mediji.

Toronto mērs Džons Torijs pilsētas vadības lēmumu oficiāli paziņos otrdien, taču laikraksti «Toronto Star» un «Globe and Mail», atsaucoties uz anonīmiem avotiem, paziņoja, ka pilsēta savu kandidatūru neizvirzīs.

Negatīvs lēmums pieņemts, jo pilsētas vadība nav jutusi ieinteresētību no vietējā biznesa puses, tāpat arī nav pietiekošs atbalsts no Ontario provinces.

Jau ziņots, ka naktī uz otrdienu noslēdzās pieteikšanās 2024.gada olimpisko spēļu rīkošanai, kam šobrīd kandidatūru izvirzījušas piecas pilsētas.

Šobrīd apstiprinātās kandidātes ir Budapešta (Ungārija), Hamburga (Vācija), Losandželosa (ASV), Parīze (Francija) un Roma (Itālija). PIeteikšanos vēl apsvēra Toronto un Baku (Azerbaidžāna).

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) oficiālo kandidātu sarakstu paziņos trešdien.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, netiks atsijātas vājākās kandidātes pirms galīgā balsojuma, kas paredzēts 2017.gada septembrī Limā (Peru).

Par galveno favorīti šobrīd uzskata Parīzi, kas rīkoja 1924.gada olimpiskās spēles. Francijas galvaspilsēta cīņā par olimpisko spēļu rīkošanu piekāpās Londonai 2012. un Losandželosai 1984.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu