Jaunzēlandes regbisti pirmie sasniedz PK ceturtdaļfinālu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc pārliecinošas uzvaras pār Gruzijas valstsvienību Jaunzēlandes regbija izlase piektdien sasniedza Anglijā un Velsā notiekošā Pasaules kausa ceturtdaļfinālu.

C apakšgrupas trešās kārtas mačā pašreizējie Pasaules kausa glabātāji Jaunzēlande bija pārāka ar 43:10 (22:10).

Zīmīgi, ka vēl pirmajā puslaikā Gruzijai izdevās veikt vienu piezemējumu un gūt desmit punktus, daudz maz turoties līdzi Jaunzēlandei, taču otrajā puslaikā pašreizējie čempioni pretiniekiem neļāva gūt nevienu punktu, kamēr paši iespēja 21.

«Biju nedaudz sarūgtināts par kļūdām, ko pieļāvām, taču tas viss ir viegli labojams,» pēc mača sacīja Jaunzēlandes komandas kapteinis Ričijs Makkeivs.

C apakšgrupas līdere ar trīs spēlēs izcīnītiem 14 punktiem ir Jaunzēlande, bet tai ar sešiem punktiem divos mačos seko Tonga. Pieci punkti ir Argentīnai, kamēr Gruzijai ir par vienu punktu mazāk. Tikmēr bez punktiem šobrīd cīnās Namībija.

Ceturtdien par pirmo Pasaules kausa ceturtdaļfinālisti kļuva Francija.

Aizvadot viena apļa turnīru, Anglijā un Velsā notiekošo sacensību ceturtdaļfinālam kvalificēsies četru grupu pirmo divu vietu īpašnieces.

Līdz šim Pasaules kausa izcīņā, kas kopš 1987.gada norisinās reizi četros gados, pa divām reizēm uzvarējušas Austrālijas, DĀR un Jaunzēlandes izlases.

Iepriekšējā Pasaules kausā 2011.gadā savās mājās triumfēja Jaunzēlande, kas finālā ar 8:7 pārspēja Francijas izlasi. Tas bija 1987.gada fināla atkārtojums, kad Jaunzēlande izcīnīja uzvaru ar 29:9, iegūstot savu pirmo Pasaules kausu.

Pasaules kausa finālturnīrs regbijā tiek uzskatīts par trešajām nozīmīgākajām sporta sacensībām pasaulē aiz vasaras olimpiskajām spēlēm un Pasaules kausa finālturnīru futbolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu