Mājiniece Anglija nespēj sasniegt PK regbijā ceturtdaļfinālu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Mājiniece Anglija Pasaules kausa izcīņas regbijā mačā sestdien ar rezultātu 33:13 (17:3) kapitulēja Austrālijai un zaudēja izredzes uz sacensību ceturtdaļfināla sasniegšanu.

Uzvarētājiem lieliski nospēlēja Bernards Foulijs, kurš ne tikai veica divus piezemējumus, bet arī iesita divas realizācijas un četrus soda sitienus, kas deva 28 no 33 Austrālijas punktiem.

Spēles sākumā Anglija vēl spēja panākt 3:3, tomēr atlikušos 17 punktus pirmajā puslaikā guva austrālieši. 15 minūtes pirms spēles beigām Anglija samazināja deficītu līdz 13:20, tomēr pēdējās deviņas minūtes mājiniekiem bija jāspēlē mazākumā, zaudējot pēdējās cerības uz izglābšanos.

Uzreiz pēc nepārliecinošā mača Anglijas izlases kapteinis Kriss Robšovs atvainojās nācijai.

«Jūtam, ka likām šodien valstij vilties. Austrālija spēlēja labi, bet mēs tikām izdemolēti,» stāstīja Robšovs. «Visu cieņu Austrālijai, kas spēlēja tiešām labi. Visi no mums daudz gaidīja. Atvainojamies, ka likām vilties.»

Pirms tam par nāves grupu dēvētajā A apakšgrupā Anglija bija ar 35:11 pārspējusi Fidži, bet ar 25:28 piekāpusies Velsai.

Kopvērtējumā tagad Austrālijai un Velsai ir pa 13 punktiem trijās spēlēs, kas tām ļāvis garantēt pirmās divas vietas un dalību ceturtdaļfinālā, bet Anglija seko trešā ar sešiem punktiem. Savukārt bez punktiem grupā ir Fidži un Urugvaja.

Tāpat sestdien notika arī divas spēles B apakšgrupā - turnīru negaidīti sekmīgi aizvadošā Japāna ar 26:5 (20:0) uzveica Samoa, bet viena no favorītēm Dienvidāfrikas Republika (DĀR) ar 34:16 (20:3) pārspēja Skotiju.

Kopvērtējumā DĀR un Skotijai ir attiecīgi 11 un desmit punkti trijos mačos, bet trešā ar astoņiem punktiem seko Japāna, kurai, lai sasniegtu ceturtdaļfinālu, ne tikai pašai pēdējā mačā jāpieveic ASV, bet arī jācer, ka DĀR vai Skotija negaidīti zaudēs punktus dueļos ar attiecīgi ASV un Samoa.

Aizvadot viena apļa turnīru, Anglijā un Velsā notiekošo sacensību ceturtdaļfinālam kvalificēsies četru grupu pirmo divu vietu īpašnieces.

Līdz šim Pasaules kausa izcīņā, kas kopš 1987.gada norisinās reizi četros gados, pa divām reizēm uzvarējušas Austrālijas, DĀR un Jaunzēlandes izlases.

Iepriekšējā Pasaules kausā 2011.gadā savās mājās triumfēja Jaunzēlande, kas finālā ar 8:7 pārspēja Francijas izlasi. Tas bija 1987.gada fināla atkārtojums, kad Jaunzēlande izcīnīja uzvaru ar 29:9, iegūstot savu pirmo Pasaules kausu.

Pasaules kausa finālturnīrs regbijā tiek uzskatīts par trešajām nozīmīgākajām sporta sacensībām pasaulē aiz vasaras olimpiskajām spēlēm un Pasaules kausa finālturnīru futbolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu