DĀR regbisti sagrauj ASV izlasi un nodrošina vietu PK ceturtdaļfinālā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pasaules kausa (PK) izcīņā regbijā trešdien Londonā uzvaru izcīnīja Dienvidāfrikas izlase, kas ar rezultātu 64:0 sagrāva ASV komandu, tādējādi nodrošinot pirmo vietu B grupā un dalību turnīra ceturtdaļfinālā.

Dienvidāfrikas izlases regbists Braiens Habana mača otrajā puslaikā veica trīs piezemējumus, atkārtojot Jaunzēlandes regbista Džona Lomū rekordu. Abi regbisti savās karjerās PK izcīņas turnīros ir veikuši 15 piezemējumus.

B grupā Dienvidāfrika nodrošinājusi pirmo vietu, tādējādi kvalificējoties ceturtdaļfinālam, kur 17.oktobrī spēlēs pret A grupas otro vietu - Austrāliju vai Velsu.

Dienvidāfrika turnīru sāka ar sensacionālu zaudējumu Japānai (32:34), taču turpinājumā divkārtējie PK ieguvēji uzveica Samoa ar 46:6 un Skotiju ar 34:16.

B grupā par otro vietu un iekļūšanu ceturtdaļfinālā cīnās Skotija un Japāna, kurām attiecīgi ir 10 un astoņi punkti. Skotija pēdējā grupas mačā spēlēs pret Samoa, bet Japāna pret ASV.

Savukārt C grupā trešdien Gruzija ar 17:16 uzvarēja Namībiju, izcīnot otro panākumu četros mačos, taču ceturtdaļfinālā komanda nav iekļuvusi.

Iekļūt ceturtdaļfinālā no C grupas lielākās izredzes ir Argentīnai, kurai pēdējā mačā jāspēlē pret pastarīti Namībiju, savukārt Tonga spēlēs pret Jaunzēlandi, kas jau nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā.

Šobrīd ir noskaidrotas sešas no astoņām ceturtdaļfināla dalībniecēm. No A grupas turnīru turpinās Austrālija un Velsa, no B grupas - Dienvidāfrika, no C grupas - Jaunzēlande, bet no D grupas - Īrija un Francija.

PK ieguvēji kļūs zināmi pēc finālspēles 31. oktobrī.

Jaunzēlande PK ir uzvarējusi 1987. un 2011. gadā. Divas reizes par pasaules čempioni kļuvusi arī Austrālija (1991., 1999.) un Dienvidāfrika (1995., 2007.), bet vienreiz - Anglija (2003.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu