«Miesnieki»/«Ķekava» kļūst par Latvijas čempioniem regbijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Par Latvijas čempioniem regbijā sestdien Upesciemā tika kronēti «Miesnieki»/«Ķekava» vienība, troni atgūstot pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Latvijas čempionāta finālmačā «Miesnieki»/«Ķekava» ar 21:8 (7:0) pārspēja pēdējo gadu čempionus «Garkalne»/«Livonia».

Maču labāk sāka «Miesnieki»/«Ķekava» komanda, pēc sekmīga piezemējuma izvirzoties vadībā ar 7:0 un šādi noslēdzoties pirmajam puslaikam. Atsākoties spēlei, «Garkalne»/«Livonia» samazināja rezultāta starpību līdz 5:7, bet turpinājumā jau atkal krietni veiksmīgāk nospēlēja «Miesnieki»/«Ķekava», izvirzoties vadībā ar 21:8 un šādu pārsvaru noturot līdz pat spēles beigām.

Pēdējo reizi «Miesnieku» komanda par Latvijas čempioniem kļuva 2012.gadā.

Pirms tam «Garkalne»/«Livonia» pašmāju čempionātā bija triumfējuši divus gadus pēc kārtas.

Tikmēr pirms tam notikušajā bronzas spēlē uzvarēja LMT/«Eži» vienība, kas ar 20:3 (3:0) pārliecinoši pieveica «TFS Bulduri» komandu.

Zīmīgi, ka tādejādi pirmo reizi bez medaļām atstāta komanda, ko trenē Latvijas regbija leģenda Vladimirs Ņikonovs.

Spēles sākumā Mārtiņš Bokišs no LMT/«Eži» vienības realizēja soda sitienu, bet ar 3:0 beidzās pirmais puslaiks. Otrā puslaika sākumā Bokišs ar vēl vienu sodu paaugstināja rezultātu 6:0, bet Ingus Aivars vēlāk veica topošo bronzas medaļnieku pirmo piezemējumu. Pēc tam Mihails Tumins no «TFS Bulduri» vienības samazināja rezultātu ar sodu 13:3, taču pēc tam Zigurds Felss pēc Bulduru komandas kļūdas panāca jau 18:3, kamēr Bokiša realizācijas sitiens jau 66.minūtē noteica galīgo rezultātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu