Saeimai būs jālemj par Latvijas pilsonības piešķiršanu ukraiņu pieccīņniekam Nakonečnijam

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Saeimai ceturtdien būs jālemj par Latvijas pilsonības piešķiršanu modernās pieccīņas sportistam Ruslanam Nakonečnijam no Ukrainas par īpašiem nopelniem sportā Latvijas labā, liecina parlamenta darba kārtība.

Latvijas Modernās pieccīņas federācija lūdz Saeimu izskatīt iespēju piešķirt federācijas izlases komandas atlētam Nakonečnijam, kurš lūdzis atļauju Ukrainas Nacionālajai Olimpiskajai komitejai startēt 2015.gada Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, Brazīlijā Latvijas Olimpiskās izlases sastāvā, kā arī ir saņēmis Starptautiskās Modernās pieccīņas federācijas izsniegtu licenci ar tiesībām no šā gada 1.janvāra startēt A un B kategorijas starptautiskajās sacensībās modernajā pieccīņā Latvijas komandā.

Nakonečnijs ieguvis uzturēšanās atļauju Latvijā un aktīvi gatavojas Latvijas pilsonības iegūšanas kritēriju izpildei. Viņš ir Latvijas nodokļu maksātājs, apgūst latviešu valodu, kultūru, vēsturi, ir aktīvs latviešu sabiedrības pārstāvis, informē Modernās pieccīņas federācija.

Iesniegumā Saeimai Nakoņečnijs pauž, ka trenējas un strādā Latvijā no 2014.gada vidus, bet pārstāvēt Latviju starptautiskajā arēnā kā modernās pieccīņas sportists, viņš sācis no šā gada 1.janvāra.

Uzskaitot panākumus, pārstāvot Latviju, sportists min 1.vietu Pasaules kausa posmā Kairā, 10.vietu Pasaules kausa posmā Budapeštā, kā arī kvalificēšanos Pasaules kausa finālam.

«Gribu arī turpmāk dzīvot, strādāt Latvijā. Kā sportists vēlos pārstāvēt Latviju starptautiskā arēnā,» Nakonečnijs norāda iesniegumā.

Pēc Latvijas pilsonības iegūšanas, Nakonečnijs plāno atteikties no Ukrainas pilsonības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu