Ziemeļkoreja gatavojas uzņemt starptautiskas sporta sacensības

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemeļkoreja ir tuvu tam, lai pirmo reizi gandrīz 40 gadu laikā uzņemtu pirmās nozīmīgās starptautiskās sporta sacensības. Saskaņā ar portālu «Inside the Games», valsts galvaspilsēta Phenjana 2017. gadā cer uzņemt pasaules junioru čempionātu džudo un 2018. gadā pasaules junioru čempionātu svarcelšanā.

Pēdējo reizi kāds no lielajiem starptautiskajiem sporta notikumiem Ziemeļkorejā notika 1979. gadā. Tas bija pasaules čempionāts galda tenisā.

Kaimiņvalsts Dienvidkorejas Džudo asociācijā ir informēti par «neoficiālām sarunām» starp Phenjanu un Starptautisko džudo federāciju (IJF), taču tai nav informācijas par kādu sasniegtu vienošanos.

IJF prezidents Mariuss Vizers novembra sākumā apmeklēja Phenjanu, taču Ziemeļkorejas mediji par šo divu dienu vizīti vēstīja skopi, informējot tikai par ierašanos un aizbraukšanu.

Ziemeļkoreja ir relatīvi spēcīga džudo, jo šajā sporta veidā 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs ieguva vienu no savām četrām zelta medaļām. Pārējās trīs zelta medaļas tika iegūtas svarcelšanā.

Starptautiskās svarcelšanas federācijas (IWF) vadītājs Atila Adamfi uzskata, ka sacensību sarīkošanas uzticēšana Ziemeļkorejai nāktu par labu sporta veidam.

Ziemeļkorejas vadītājs Kims Džonguns (Čenins), kurš zināms kā liels sporta līdzjutējs, martā solīja savu atbalstu, lai «dažu gadu laikā» padarītu valsti par sporta lielvalsti.

Kopš savas debijas - 1972. gada Minhenes olimpiskajām spēlēm Ziemeļkoreja izcīnījusi tikai 14 zelta godalgas.

2013. gada oktobrī Kims sāka apdāvināt valsts izcilākos sportistus ar lepniem apartamentiem, tādējādi novērtējot viņu sasniegumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu