Briedis un Venters aizvadījuši oficiālo svēršanos pirms svētdien gaidāmās cīņas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis un viņa pretinieks svētdien gaidāmajā duelī Denijs Venters sestdien aizvadījuši oficiālo svēršanās procedūru.

Abi bokseri svēra vienādi - gan Brieža, gan viņa pretinieka svars bija 90,6 kilogrami. Tāpat svēršanās procedūrā «Mercure» viesnīcā piedalījās pārējie cīņu turnīra «Fighting Elite» dalībnieki.

Briedis svētdien «Arēnā Rīga» tiksies ar Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pārstāvi Venteru, cīnoties par pašlaik vakanto Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) Interkontinentālo čempiona jostu smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem). Boksera pārstāvji cer, ka latvietis nākamo divu cīņu laikā kļūs par obligāto pretendentu uz IBF čempiona jostu.

Pašlaik IBF pasaules čempiona tituls smagajā svarā pieder argentīnietim Viktoram Emilio Ramiresam, kurš to ieguva pēc kubieša Hoana Pavlo Ernandesa atteikšanās aizvadīt aizstāvēšanas cīņu.

Pērn pavasarī Briedis parakstīja līgumu ar sporta atbalsta organizāciju «Main Events», tomēr pilnvērtīga abu pušu sadarbība joprojām nav sākta. Vēl nesen netika izslēgta iespēja pārtraukt līgumu, bet pēdējā laikā Brieža pārstāvji nav komentējuši, kā attīstās situācija šajā jautājumā.

Venters ir 1,94 metrus garš bokseris, kurš, pēc Latvijas sportista domām, ir viņa līdz šim karjeras nopietnākais pretinieks. DĀR pārstāvis neoficiālajā «boxrec.com» boksa rangā smagajā svarā ieņem 26.vietu, savā līdzšinējā karjerā izcīnot 20 uzvaras un piedzīvojot septiņas neveiksmes.

2014.gadā Venters cīnījās par Pasaules Boksa organizācijas (WBO) Interkontinentālo titulu, tomēr devītajā raundā piedzīvoja zaudējumu Londonas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējam Aleksandram Usikam no Ukrainas.

Pērn viņš aizvadīja tikai vienu cīņu, kad jūlija beigās ar tehnisko nokautu uzvarēja savu tautieti Vusumzi Mlindvu.

Tikmēr Briedis profesionālajā karjerā 18 cīņās izcīnījis 18 uzvaras, 15 reizes pretinieku nokautējot. Smagā svara kategorija ir pēdējā pirms supersmagā, un tieši tajā Briedis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru.

Pērn Briedis aprīlī un jūnijā pieveica vāciešus Bjernu Blaški un Emri Altintasu, turpinājumā nokautēja pazīstamo Vācijas sportistu Manuelu Čarru, bet novembrī bez grūtībām pieveica arī pieredzējušo Ungārijas bokseri Lāslo Hubertu.

Briedim pašlaik pieder arī mazāk nozīmīgā pasaules čempiona josta Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu