Nokārtotas visas WBC prasības Brieža un Durodolas cīņai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Pavlovs

Latvijas labākā boksera Maira Brieža cīņa pret nigērieti Olanrevaju Durodolu 14. maijā notiks saskaņā ar Pasaules Boksa padomes (WBC) noteikumiem. Tā Briedim būs iespēja kļūt par obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu WBC versijā smagajā svarā, informē sportista pārstāvis Raimonds Zeps.

«Pēdējais no WBC nosacījumiem – apmaksāt rēķinu par cīņas norisi – ir izpildīts un maksājums pieņemts, tādējādi apliecinot cīņas atbilstību no WBC puses,» stāsta Brieža menedžeris un cīņas organizators Als Siesta. Tagad WBC ir atbildīga par tiesnešu nozīmēšanu uz sacensībām, savukārt medicīniskās prasības, svēršanos un sacensību kārtību cīņas organizatori īsteno saskaņā ar tās noteikumiem. Tiesības veikt dopinga kontroli Latvijas Olimpiskā komisija piešķīrusi Latvijas Profesionālā boksa komisijai.

«Šis ir pasaules mēroga notikums, un tā būs augstākā līmeņa cīņa. Milzīga iespēja Latvijai, un to nebija viegli iegūt. Pēc tam, kad tituls tika atņemts līdzšinējam čempionam WBC versijā krievam Grigorijam Drozdam, kurš guvis traumu, konkurence par iespēju uz to pretendēt bija ļoti sīva. Pat Marko Hukam ar visu viņa iespaidīgo komandu neizdevās pie tās tikt – par jostu cīnīsies latvietis Mairis Briedis,» uzsver Siesta.

Kopumā tiks aizvadītas divas cīņas, kurās noskaidros pretendentus, kas kvalificēsies duelim par čempiona titulu. Brieža un Durodolas dueļa uzvarētājs spēkosies pret Ilungu Makabu no Kongo vai Toniju Beljū no Lielbritānijas, kuri savā starpā noskaidros otru obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu WBC versijā.

Gatavojoties cīņai ar Olanrevaju Durodolu, Briedis aizvada ļoti nopietnus treniņus, kas ietver gan individuālo darbu ar treneriem, gan sparingus ar Durodolam līdzīga stila partneriem.

«Attīstām taktiku un ātrumu, aizvadām vairākus treniņus dienā un nepārtraukti ieviešam tajos dažādību, lai nepierastu pie rutīnas. Mairis pašlaik ir izcilā formā, es esmu pārliecināts par viņu,» teica Brieža treneris Sandis Kleins.

Brieža cīņa pret Durodolu notiks 14. maijā «Arēnā Rīga».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu