Brieža treneris Kleins: Tādi sparingi Mairim vēl nekad nav bijuši

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis, gatavojoties cīņai ar nigērieti Olanrevaju Durodolu, trīs nedēļu garumā aizvadījis ļoti kvalitatīvus sparinga treniņus, turklāt trenēties tik augstā līmenī iespēja bijusi pirmoreiz vēsturē, sacīja sportista treneris Sandis Kleins.

Briedis šobrīd gatavojas 14.maijā «Arēnā Rīga» gaidāmajai cīņai. Brieža un Durodolas dueļa uzvarētājam plānots kļūt par obligāto pretendentu uz pasaules čempiona jostu Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem).

Piektdien Briedim noslēdzas trīs nedēļas ilgušie sparingi, kuros pretinieki tika piemeklēti līdzīgi nākamajam pretiniekam Durodolu.

«Pirmajā sparinga nedēļā Mairim vēl bija jāieboksējas, jo pirms tam bija strādāts zem lielām slodzēm. Savukārt ar otro nedēļu viņš jau sāka normāli boksēt.

Jo tuvāk ir cīņa, jo labāk viņš to dara. Var teikt, ka jau ceturtdienas sparingā Mairis bija gatavs cīņai ar Durodolu,» uzskata Kleins.

Zīmīgi, ka viens no iepriekš plānotajiem Brieža sparinga partneriem no Beļģijas nemaz neesot varējis ierasties, jo ceļā uz lidostu iedzīvojies nelielā satiksmes negadījumā.

«Līdz ar to mums bija neliels stress, jo šīs ir svarīgas nedēļas. Tāpēc pirmdien sparinga nebija, bet pēc tam mums izlīdzēja krievu bokseris Makss Vlasovs. Viņš ar Mairi sparingoja jau pagājušās nedēļas sākumā, bet pēc tam viņam bija sava cīņa, pēc kuras Makss mums izpalīdzēja un atgriezās Latvijā, lai palīdzētu mums sagatavoties,» sacīja Brieža treneris, kurš pauda apmierinātību ar trīs nedēļas ilgušajiem sparingiem.

«Tādi sparingi Mairim vēl nekad nav bijuši. Nebija atbraukuši nekādi «maisi» - visi uzaicinātie bokseri bija teicamā fiziskā formā, jo arī paši gatavojās savām cīņām un viņi trenējās divreiz dienā. Pa šīm trim nedēļām Briedis kopā noboksējies 94 raundus. Varējām tikt arī līdz simtam, taču vēlējos labāk kvalitāti, nevis kvantitāti. Mairim sparingos neklājās viegli,» uzsvēra Kleins, kurš piebilda, ka Latvijas bokseri pat neesot cēluši telefona klausuli, kad Brieža pārstāvji vēlējušies viņus aicināt uz sparingiem.

«Mairis jau šobrīd nevar sagaidīt, kad varēs boksēties ar Durodolu. Ceturtdienas sparingā viņš Vlasovam izsita žokli.

Briedis ir palicis ļoti ātrs un atrodas ļoti labā formā. Kad līdz cīņai ir palicis neilgs brīdis, viņš vienmēr kādam no sparinga partneriem sagādā traumu.»

Līdz Brieža cīņai ar Durodolu atlicis vēl nedaudz vairāk par nedēļu, bet Kleins atklāja, ka pa šo laiku vēl tiks noslīpētas atsevišķas detaļas.

«Ir jānovērš pāris kļūdas. Tāpat turpināsim attīstīt ātrumu un pieslīpēsim tehniskās nianses, kā arī samazināsim Brieža svaru. Šobrīd viņa svars ir ap 93,5 kilogramiem, bet tuvākajās dienās to samazināsim vēl par kilogramu,» izteicās Kleins, kurš uzsvēra, ka nomest svaru līdz cīņai nepieciešamajiem 90,7 kilogramiem nebūs problēmu. «Tagad jāuzkrāj spēki un jāuztur fiziskā forma.»

«Sportiskās formas augstāko punktu Mairis sasniegs tieši 14.maijā. Ar pirmdienu treniņus pārcelsim uz vēlu vakaru, jo organismam jāpielāgojas cīņai, kas sāksies ne ātrāk par vienpadsmitiem vakarā,» pauda Brieža treneris.

Kleins uzskata, ka Durodols pirmajos trīs raundos centīsies boksēties ātri un tādējādi priekšlaicīgi apturēt Briedi.

«Šajā cīņā noteicošais būs tas, kuram būs lielāka jauda izturībā. Ja mums neizdosies cīņu beigt tās sākumā, Mairis ir gatavs boksēties līdz galam. Šobrīd viņš bez problēmām labā tempā var noboksēties visus 12 raundus. Izturība Briedim ir augstā līmenī,» izcēla Kleins, vēlreiz piebilstot, ka sagatavošanās laikā Briedis ļoti lielu uzmanību veltījis tieši ātrumam.

«Šī cīņa ar Durodolu ir ļoti nopietna, tāds ir arī pretinieks. Nepieļausim priekšgājēju kļūdas, kuri domāja, ka nigērietis ir lēns. Labāk, lai mēs esam ātrāki, nekā stāvam uz vietas.»

«Esmu 100% pārliecināts, ka Mairis cīņu ar Durodolu uzvarēs,» noslēdza Kleins.

Pašlaik 31 gadu vecais Briedis savā profesionālajā karjerā 19 cīņās guvis 19 uzvaras, 16 reizes pretinieku nokautējot. Tikmēr 35 gadus vecais Durodols 24 cīņās guvis 22 panākumus, turklāt 20 reizes spējis uzvarētos dueļus noslēgt priekšlaicīgi.

Savā iepriekšējā cīņā Durodols novembrī uzvarēja vienu no populārākajiem krievu bokseriem Dmitriju Kudrjašovu, kurš pirms tam bija uzvarējis visos 18 karjeras dueļos. Turklāt šo uzvaru Durodols guva «pretinieka laukumā» Kazaņā, nopelnot WBC Sudraba jostu, kas tagad būs likta uz spēles duelī ar Briedi.

Profesionālajā boksā Durodols debitēja tikai 2011.gadā, bet amatieru karjerā viņa spilgtākais sasniegums ir dalība 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Smagā svara kategorija ir pēdējā pirms supersmagās, un tieši tajā latvietis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru. Savā iepriekšējā cīņā Briedim februārī «Arēnā Rīga» ļoti pārliecinoši izdevās sakaut Dienvidāfrikas Republikas pārstāvi Deniju Venteru, kļūstot par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) starpkontinentālās čempiona jostas īpašnieku smagajā svarā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu