Mairis Briedis pakāpies respektablā izdevuma «The Ring» rangā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nesenā uzvara Rīgā pār nigērieti Olanrevadžu Durodolu ir ļāvusi Mairim Briedim pacelties uz devīto vietu respektablā amerikāņu izdevuma «The Ring» ekspertu sastādītajā rangā pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) bokseriem.

Briedis šajā rangā vienpadsmit nedēļas bija desmitais, nu viņš pirmo nedēļu ieņem devīto vietu.

Pirmā smagā svara kategorijā čempiona vieta «The Ring» versijā ir vakanta. Pirmais un otrais numurs ir piešķirts krieviem Grigorijam Drozdam un čempionam Pasaules boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās boksa federācijas (IBF) versijās Denisam Ļebedevam. Trešais ir pasaules čempions Pasaules boksa organizācijas (WBO) versijā polis Kšištofs Glovackis, ceturtais - vācietis Marko Huks, kuram seko Ilunga Makabu no Kongo, Firats Arslans no Vācijas, Juri Kalenga no Kongo, Oleksandrs Usiks no Ukrainas, Briedis un Viktors Ramiress no Argentīnas, kurš tikko zaudēja IBF čempiona jostu.

Sestdien Maskavā Ļebedevs atņēma IBF pasaules čempiona nosaukumu Ramiresam, savu pretinieku uzvarot ar tehnisko nokautu jau otrajā raundā, kad tiesnesis pārtrauca cīņu krievu boksera milzīgā pārsvara dēļ.

14. maijā «Arēnā Rīga» Briedis ar tehnisko nokautu devītajā raundā pārspēja Durodolu. Latvietis kļuva par obligāto pretendentu uz pasaules čempiona nosaukumu Pasaules boksa padomes (WBC) versijā. Līdzšinējās 20 cīņās viņš visās guvis uzvaras, no tām 17 ar nokautu.

Par vakanto pasaules čempiona nosaukumu 29.maijā Liverpūlē spēkosies brits Tonijs Beljū ar Makabu.

Tituls kļuva vakants pēc tam, kad čempions Drozds guva traumu un noteiktajā laikā nevarēja titulu aizstāvēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu