Briedis vēl pakāpies respektablā izdevuma «The Ring» rangā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Mairis Briedis pirmo reizi pakāpies uz astoto vietu respektablā amerikāņu izdevuma «The Ring» ekspertu sastādītajā, ar 24. maiju datētajā nedēļas rangā pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) bokseriem.

Pagājušajā nedēļā Briedis pirmo reizi ieņēma devīto vietu; vienpadsmit šajā rangā pavadītas nedēļas viņš bijis desmitais.

Pirmā smagā svara kategorijā čempiona vieta «The Ring» versijā ir vakanta. Pirmais numurs joprojām piešķirts krievam Grigorijam Drozdam. Otrais ir vēl viens krievs - pasaules čempions Pasaules boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās boksa federācijas (IBF) versijās Deniss Ļebedevs.

Trešais ir pasaules čempions Pasaules boksa organizācijas (WBO) versijā polis Kšištofs Glovackis, ceturtais - vācietis Marko Huks, kuram seko Ilunga Makabu no Kongo, Firats Arslans no Vācijas, Oleksandrs Usiks no Ukrainas, Briedis, Tonijs Beljū no Lielbritānijas un Juniers Dortikoss no Kubas.

Beljū un Dortikoss, pirmo reizi iekļūstot desmitniekā, no tā izspieduši Juriju Kalengu no Kongo un Viktoru Ramiresu no Argentīnas. Ramiress pagājušās nedēļas nogalē zaudēja sev piederošo IBF jostu par labu Ļebedevam, kurš Maskavā uzvarēja ar tehnisko nokautu jau otrajā raundā, kad tiesnesis pārtrauca cīņu krievu boksera milzīgā pārsvara dēļ.

14. maijā «Arēnā Rīga» Briedis ar tehnisko nokautu devītajā raundā pārspēja nigērieti Olanrevadžu Durodolu. Latvietis kļuva par obligāto pretendentu pasaules čempiona nosaukumam Pasaules boksa padomes (WBC) versijā. Līdzšinējās 20 cīņās viņš visās guvis uzvaras, no tām 17 ar nokautu.

Par vakanto pasaules čempiona nosaukumu 29.maijā Liverpūlē spēkosies Beljū un Makabu.

Tituls kļuva vakants pēc tam, kad čempions Drozds guva traumu un noteiktajā laikā nevarēja titulu aizstāvēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu