Video: Specvienība spiesta iejaukties Krievijas čempionātā brīvajā cīņā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jakutskā notiekošajā Krievijas čempionātā brīvajā cīņā bija spiesta iejaukties policijas specvienība (OMON), kad pēc vienas no ceturtdaļfināla cīņām sākās nekārtības, bet Dagestānas komanda draudēja atstāt sacensības, vēsta «Sovetskij sport».

Svara kategorijā līdz 57 kg ceturtdaļfinālā pasaules čempions no Jakutijas Viktors Ļebedevs pēc punktiem cīņas gaitā minimāli zaudēja Ismailam Musukajevam no Dagestānas. Taču tā kā Musukajevs cīņas izskaņā bija pasīvs, ar tiesnešu lēmumu uzvara tika piešķirta mājiniekam.

Sašutis par šādu lēmumu, Musukajevs pagrūda Ļebedevu krūtīs, bet pēc tam sāka izgāzt dusmas uz tiesnesi. konfliktā iesaistījās arī abu pušu treneri. Situācija tika nokaitēta tiktāl, ka uz paklāja un pa tā perimetru parādījās specvienības kaujinieki, kuriem nācās nomierināt iekarsušās nomentnes.

Sacensības pārtrauca līdz galīgā lēmuma pieņemšanai, bet Dagestānas komanda paziņoja, ka izrādot protestu, var pamest čempionātu.

Aprīļa sākumā ar Dagestānas cīkstoņiem notika incidents citā Krievijas reģionā - Kalmikijā, kur uz sacensībām atbraukušie Dagestānas cīkstoņi bija iegājuši budistu templī, sākuši tur filmēt un ar rupjiem vārdiem komentējuši šo arhitektūras pieminekli, kas ir ļoti nozīmīgs budistiem, kuri ir vairākums Kalmikijas iedzīvotāju. Viens no atbraucējiem pat šajā vietā nokārtoja dabiskās vajadzības un iesita pa degunu Budas statujai.

Notikušais izraisīja tik lielu skandālu, ka uz Elistu bija spiests doties Dagestānas valdības vadītājs Abdusamads Gamidovs un atvainoties Kalmikijas tautai. No darba atbrīvoja šīs cīkstoņu komandas treneris, bet Dagestānas sporta ministram tika izteikts rājiens par «nepietiekamu sportistu audzināšanas darbu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu