Dopinga skandāls Krievijā: TV kanāls demonstrēs vēl vienu filmu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Vācijas televīzijas kanāls ARD 8. jūnija vakarā demonstrēs vēl vienu dokumentālo filmu par dopinga izmantošanu Krievijas sportā ar nosaukumu «Atklājums Krievijai», pirmdien informē «Sport Exspress».

Par to savā «Twitter» kontā paziņojis TV žurnālists un agrāk rādīto filmu autors Hajo Zepelts. Jau 2014. gada decembrī tika izrādīta filma «Slepenais dopings: kā Krievija gūst uzvaras». Par tās varoņiem kļuva vieglatlēte Jūlija Stepanova un viņas vīrs - Krievijas Antidopinga aģentūras bijušais darbinieks Vitālijs Stepanovs. Filma vēstīja par to, ka Krievijas vieglatlēti pēc savu treneru norādījumiem pastāvīgi lietojuši aizliegtus medikamentus.

Filma sekmēja izmeklēšanas vilni pret Krievijas antidopinga sistēmu. Sekoja jaunas šā paša kanāla veidotas filmas. Pēc Starptautiskās antidopinga aģentūras (WADA) rīkojuma pilnībā tika mainīta Krievijas antidopinga sistēma un amatpersonas.

Patlaban notiek atkārtota 2008. gada Pekinas un 2012. gada Londonas olimpisko spēļu analīžu paraugu pārbaude. Pozitīvi izrādījušies astoņi Londonas un 14 Pekinas analīžu paraugi, kas ņemti Krievijas sportistiem.

Krievijas vieglatlētiem pilnībā draud atstādināšana no starta 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu