Briedis: Ja WBC nebūs korumpēti, Beljū nākamais pretinieks būšu es

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī šobrīd ar jaunkronēto Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem) britu Toniju Beljū grib boksēties daudzi, Latvijas sportists Mairis Briedis uzsver, ka ir obligātais pretendents cīņai ar Lielbritānijas bokseri un tieši viņam jābūt priekšrokai.

Beljū svētdien dzimtajā Liverpūlē ar tehnisko nokautu trešajā raundā pārspēja Kongo bokseri Ilungu Makabu, kļūdams par jauno WBC čempionu. Tikmēr Briedis šomēnes obligāto pretendentu cīņā Rīgā pārspēja nigērieti Olanrevaju Durodolu, tāpēc tieši latvietim ir tiesības nākamajam cīnīties ar britu par WBC jostu, kaut pagaidām šajā jautājumā vēl ir daudz neskaidrību.

Svētdien notikušo dueli Liverpūlē starp Beljū un Makabu klātienē apmeklēja arī Briedis, turklāt latvietis pēc cīņas iegāja arī ģērbtuvē, apsveicot jauno WBC čempionu ar skaistu panākumu.

«Duelis bija kā uz naža asmens. Pirmā raunda beigās Beljū nonāca nokdaunā, bet viņam palīdzēja tas, ka uzreiz pēc tam bija gongs,» pauda Briedis. «Makabu bija par daudz pašpārliecināts un gaidīja brīdi, kad varēs izpildīt īsto un vienīgo sitienu.»

Uzreiz pēc cīņas Beljū norādīja, ka ir gatavs mest izaicinājumu Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionam Denisam Ļebedevam no Krievijas un savam tautietim Deividam Hejam, kurš gan šobrīd ir pārgājis uz smagāko svara kategoriju. Tāpat gatavību cīnīties ar jauno čempionu izteicis iepriekšējais WBC jostas īpašnieks krievs Grigorijs Drozds.

«Šobrīd ar Beljū grib boksēties visi, taču tieši es esmu obligātais pretendents. Iepriekš Drozds bija gļēvulīgs, izvairoties no cīņas ar Makabu, taču tagad, kad par čempionu kļuvis Beljū, viņš uzreiz ir gatavs cīnīties.

Ja WBC nebūs korumpēti un ja citi bokseri nesamaksās rokasnaudu, Beljū nākamais pretinieks būšu es,» gana pārliecināts bija Briedis, kurš gan sīkāk komentēt savu nākotni nevēlējās.

WBC čempiona josta vakanta bija pēc tam, kad Drozds iedzīvojās savainojumā un nevarēja savu titulu aizstāvēt, tāpēc tas viņam tika atņemts.

Briedis norādīja, ka pēc divarpus raundiem ir grūti raksturot Beljū kā bokseri, taču viņš esot pavisam citādāks pretinieks, salīdzinot ar tiem, kādi latvietim bijuši iepriekš.

«Vēl ir jāveic rūpīga analīze. Šajā cīņā tikai redzējām, kurš kļūs par jauno WBC čempionu,» izteicās Briedis.

Zīmīgi, ka tikmēr izskanējusi informācija, ka Brieža iepriekšējais pretinieks Durodols būtu gatavs revanšam ar Latvijas labāko bokseri, kurš gan par to neko nezinot. «Mēs nesperam soli atpakaļ. Savulaik arī Manuels Čarrs gribēja revanšu.»

Beljū karjeras laikā uzvarējis 27 no 30 cīņām, no kurām 17 bijušas ar nokautu. Tikmēr Briedis uzvarējis visās karjeras 20 cīņās, turklāt 17 no tām noslēgtas ar nokautu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu