Olimpiskajai svarcēlājai Kohai ceturtā vieta PČ junioriem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Charniga photo

Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha pirmdien Gruzijā izcīnīja mazo zelta medaļu raušanā pasaules junioru (U-20) čempionātā svara kategorijā līdz 53 kilogramiem, bet absolūtajā vērtējumā palika ceturtā.

Raušanā Koha sacensībās iesaistījās pēdējā, pirmajos mēģinājumos droši paceļot 87 un 89 kilogramus. Turpinājumā sākotnēji viņai bija plānots celt 91 kilogramu, bet, pieskaņojoties konkurentēm, svars tika pacelts uz 92 kilogramiem. Arī šo svaru Latvijas smagatlēte pacēla, bet konkurentēm noslēdzošie mēģinājumi bija nesekmīgi, kas nozīmēja, ka Koha tiek pie mazās zelta medaļas.

Grūšanā trim no konkurentēm sākuma svars bija līdz pat 12 kilogramiem lielāks nekā Kohai. Latvijas sportiste sacensības iesāka ar veiksmīgi paceltiem 103 kilogramiem, tomēr 107 kilogrami viņai nepadevās. Turpinājumā svars tika pacelts uz 110 kilogramiem, ko izdevās pacelt virs galvas, tomēr ne noturēt. Šīs disciplīnas ieskaitē viņa palika ceturtā.

Summā 18 gadus vecā Koha tika pie 195 kilogramiem.

Par čempioni ar 206 kilogramiem kļuva ķīniete Jui Linlona, kura 16 gadu vecumā bija sacensību jaunākā dalībniece.

Savukārt bronzas ieguvēja Supatra Kevhonga no Taizemes summā pacēla tikpat, cik Koha, tomēr viņa bija par 0,16 kilogramiem vieglāka.

Koha 2014.gadā guva otro vietu pasaules junioru čempionātā, bet pērn ar summā paceltiem 187 kilogramiem palika sestā. Savukārt Eiropas U-20 čempionātā viņa iepriekšējo trīs gadu laikā tikusi pie visa kaluma godalgām. Tāpat sportiste ir daudzkārtēja medaļniece citās vecuma grupās, kā arī aprīlī tobrīd vien 17 gadu vecumā tika pie bronzas Eiropas meistarsacīkstēs pieaugušajiem.

Šī gada Eiropas čempionātā Koha raušanā pacēla 90 kilogramus, bet grūšanā pievarēja 108 kilogramu stieni, kas summā viņai deva 198 kilogramus, visos veidos laboja valsts rekordus. Līdz ar to pirmdien sportiste uzlaboja valsts rekordu raušanā.

Pagājušajā nedēļā Koha pēc kvotu pārdales oficiāli tika apstiprināta starp Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībniecēm. Jau iepriekš četrgades nozīmīgākajam sporta notikumam bija kvalificējies arī Artūrs Plēsnieks.

Tbilisi notiekošajā pasaules junioru čempionātā Latviju pārstāvēs arī Ritvars Suharevs, kurš otrdien būs viens no favorītiem uz godalgotām vietām svarā līdz 77 kilogramiem, kaut būs jaunākais sacensību dalībnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu