Noskaidroti pirmie Latvijas atklātā čempionāta peldēšanā uzvarētāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdienas pēcpusdienā noskaidroti pirmie Latvijas atklātā čempionāta peldēšanā uzvarētāji, kuru starpā īpaši jāizceļ Latvijas sportistu sniegums. Šodien uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Gabriela Ņikitina, Pāvels Kondrahins un Sindija Siliņa.

Cīņa par čempionāta medaļām izvērtās ļoti sīva jau ar pirmo peldējumu – 50 m br.st. finālā distance izrādījās par īsu, lai noskaidrotu uzvarētāju Gabrielas Ņikitinas un Nastasijas Karakoskajas duelī, kuras finiša sienu sasniedza ar identisku rezultātu – 25.99 sekundes. Bronzas medaļa šajā distancē Latvijas sportistei Kristīnai Šteinai (26.75). Vīriem šajā pašā distancē konkurence neizvērtās tik sīva un par Latvijas atklātā čempionāta uzvarētāju tika kronēts Igaunijas pārstāvis Daniels Zaitsevs (22.54). Otrā vieta Baslakovam Iskenderam (22.91), bet bronza – Viktaram Krasočkam (23.43).

Pašmāju sportistiem vieta uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena šovakar arī 100 m tauriņstila peldējumā, kur par čempionāta uzvarētājiem tika kronēta Sindija Siliņa (1:05.26) un Pāvels Kondrahins (55.52).

Augstvērtīgākie sacensību rezultāti jau tradicionāli tika sasniegti brasa peldējumos, kur gan šoreiz uzvarētāju laurus plūca ārvalstu sportisti - Denis Šilovs (1:02.79) un Alina Žmuška (1:10.28). Sudrabs un bronza šajā distancē attiecīgi Latvijas pārstāvjiem – Nikolajam Maskaļenko (1:02.93), Daniilam Bobrovam (1:03.22), Aļonai Ribakovai (1:11.26) un Danai Kolidzejai (1:11.85).

200 m uz muguras pārliecinoša uzvara Turcijas sportistei Zulalai Halimei Zerenai un Andrejam Dabritsam, savukārt rīdziniekam Ģirtam Feldbergam personiskais rekords (2:03.48) un sudraba medaļa.

Šā vakara garākajā distancē, 400 m br.st., teju visu goda pjedestālu aizņēma ārvalstu sportisti, vienīgo medaļu atstājot BJSS Rīdzene/OSC sportistei Agensei Patrīcijai Ozolai, kura spēja izcīnīt trešo vietu. Zelts lietuviešiem Viktei Labanauskaitei (4:34.09) un Grantam Dapkus (4:05.10).

4x100 m br.st. stafetē Latvijas komandu cīņā spēcīgākais izrādījās BJSS Rīdzene/OSC dāmu kvartets (3:59.99), aiz sevis atstājot SK Delfīns (4:05.91) un Jelgavas SPS (4:12.74) dāmas, bet vīriem zelts SK Delfīns komandai (3:36.71), kas visai pārliecinoši apsteidza Jelgavas SPS un Valmieras sportistus.

Sacensības RTU Ķīpsalas peldbaseinā norisināsies arī rītdien un parīt, kad tiks sadalīti atlikušie 24 medaļu komplekti individuālajās distancēs un četros stafešu peldējumos. Latvijas Peldēšanas federācija aicina ikvienu interesentu nākt un atbalstīt savus favorītus šajās sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu