Fotostāsts: Palestīnas peldētājas šķēršļi un Rio sapnis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Palestīnas peldētāja Marija al-Atraša nevar vien sagaidīt savu lielo iznācienu, proti, dalību augustā notiekošajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Jā, tieši dalību, jo cīnīties par augstām vietām viņa necer un tam ir savi iemesli.

Atraša piedalīsies 50 metru brīvā stila disciplīnā, kurā viņas labākais rezultāts ir 29,91 sekunde, kas ir vairāk nekā četras sekundes lēnāk par olimpisko normatīvu (25,28 sekundes) un vēl par divām sekundēm lēnāk nekā pasaules rekords.

Peldētāja būs viena no sešiem Palestīnas pārstāvjiem Rio olimpisko spēļu delegācijā. Tā būs lielākā Palestīnas pārstāvniecība kopš 1996. gada Atlantas Olimpiādes, kad tā pirmo reizi piedalījās pasaules lielākajā sporta forumā. Pirms četriem gadiem Londonā piedalījās pieci palestīniešu sportisti.

«Esmu tik laimīga pārstāvēt Palestīnu sacensībās, kas ir katra Palestīnas sportista sapnis, īpaši jau olimpiskajās spēlēs,» ziņu aģentūrai «Reuters» sacīja Atraša.

22 gadus vecās sportistes gatavošanās nozīmīgajam notikumam ir sarežģīta, jo viņai nav iespējas trenēties olimpisko spēļu izmēra (50 m) baseinā. Tādu Palestīnas teritorijā nav. Viņa trenējas 25 metru baseinā. Atrašai nav arī treniņu partneru un jāpaļaujas tikai uz treneri, kurš nodarbībās ne vienmēr audzēknei ir līdzās, jo bieži atrodas ārzemēs.

«Sagatavošanās rit labi. Ņemot vērā visus apstākļus un resursus, kas ir mūsu rīcībā, varam sasniegt maksimumu, nospraust mērķus un izvirzīt ambīcijas,» norādīja Atraša.

Viņa ir viena no divām peldētājām un diviem skriešanas disciplīnu sportistiem, kuri nav izpildījuši olimpisko kvalifikācijas normatīvu, bet saņēmuši Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) speciālo ielūgumu piedalīties olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu