Pirmo reizi Latvijā norisināsies pasaules čempionāts skeitborda slalomā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā Skeitborda slaloma asociācija ir piešķīrusi tiesības Latvijas Skeitborda federācijai pirmo reizi organizēt pasaules čempionātu skeitborda slalomā 2016, kas norisināsies 2016. gada 5. – 7. augustā divās Latvijas vietās – Rīgā, Lucavsalā un Cēsu Olimpiskā centra Priekuļu biatlona trasē.

Iespēja vērot sacensību norisi būs ikvienam interesentam bez maksas sacensību vietā, kā arī vērot tiešraidi pasaules čempionāta skeitborda slalomā 2016 oficiālajā mājas lapā – www.sk8slalomwc.lv, finālu tiešraides televīzijā, ko nodrošinās Sportacentrs TV.

Sacensības tiks organizētas trīs skeitborda slaloma disciplīnās: piektdien, 5. augustā Cēsu Olimpiskā centra Priekuļu biatlona trasē norisināsies Milzu slaloms, savukārt sestdien 6. augustā un svētdien, 7. augustā Lucavsalas atpūtas parkā Rīgā notiks sacensības līniju un speciālajā slalomā.

«Tas ir liels gods un izaicinājums, ka Latvijai piešķirtas tiesības organizēt šāda mēroga starptautisku sporta pasākumu. Tā kā Latvijas Skeitborda federācija pasaules čempionātu organizēs pirmo reizi, tad mums ir milzu atbildība, lai viss notiktu visaugstākajā kvalitātē,» stāsta Latvijas Skeitborda federācijas prezidente Lienīte Skaraine. «Ar pasaules čempionāta organizēšanu mums ir iespēja ne tikai popularizēt mūsu valsts vārdu pasaulē, bet arī skeitbordu kā modernu sporta veidu Latvijas bērnu un jauniešu vidū.»

Pasaules čempionātā skeitborda slalomā 2016 dalību apstiprinājuši 100 sportisti no vairāk nekā 17 valstīm: Čehijas, Zviedrijas, Vācijas, Francijas, Ukrainas, ASV, Brazīlijas, t.sk. Latvijas labākie skeitbordisti – Jānis Kuzmins, divkārtējs pasaules čempions speciālajā slalomā, kurš pašlaik ieņem 2. vietu starp pasaules labākajiem slaloma skeitbordistiem, junioru čempions Toms Dreiblats, jaunais talants olainietis Artūrs Liskovs, kurš vīru grupā Latvijas čempionātā skeitborda slalomā 2016 izcīnīja bronzas godalgu.

Pasaules čempionāta balvu fonds veidojas no sportistu dalības maksas, bet visas organizatoriskās izmaksas sedz organizatori – Latvijas Skeitborda federācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu