Rīgas Skeitborda skola par godu Latvijas simtgadei aizsāk projektu «Brīvības vēstneši»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/LETA

2016. gada 5. augustā Cēsīs sāksies vērienīgs mākslas un kultūras projekts, kas apvienos labākos Latvijas skeitbordistus un talantīgākos, jaunos Latvijas reģionu māksliniekus, lai kopā radītu unikālu dāvanu valsts jubilejā visiem tās iedzīvotājiem un viesiem.

Projekta ietvaros tiks sarīkoti pieci pasākumi, katrā no Latvijas reģioniem (Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Zemgalē) un Rīgā. Vietējie iedzīvotāji tiks iepazīstināti ar skeitborda kultūras pamatvērtībām un iesaistīti dažādās radošās aktivitātēs. Notiekošais tiks iemūžināts viegli tveramā un saprotamā augstas kvalitātes videofilmā un fotogrāfijās, kuru mērķis ir radīt cilvēkos brīvības, ģimenes, patriotisma sajūtu.

Viens no skeitbordistu pulka galvenajiem dalībniekiem ir neviens cits kā pasaules līmeņa atzīts talants un Baltijas vienīgais profesionālais skeitbordists Madars Apse. Brīvības vēstnešu komandas sastāvā novākušies atzītākie Latvijas ekstrēmo sporta veidu fotogrāfi: Kaspars Alksnis, Artūrs Pavlovs, Artūrs Barbans un Laura Sokolovka.

Skeitbords ir kustība, kas iet roku rokā ar radošumu un dažādību. Tā ir subkultūra, kuras piekritēji un atbalstītāji ir dažādu sporta, mākslas un izglītības jomu pārstāvji, kuriem mijiedarbojoties arī veidojās pozitīvisms, ko vienā vārdā varam nosaukt par brīvību.

Brīvības vēstnešu mērķis ir radīt baudāmus un valsts piederībai stiprinošus materiālus, kuru ietekme un spēks sniegsies tālu aiz Latvijas robežām un ilgi vēl pēc Latvijas simtgades jubilejas svinībām.

«Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017. gada līdz 2021. gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir «Es esmu Latvija», akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. «Brīvības vēstneši» ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu