Jefimova: Politiķi nezina, kā uzveikt Krieviju, un izmanto sportistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Politiķi nezina, kā uzveikt Krieviju, un savu mērķu sasniegšanai izmanto sportistus, atzīst skandalozā peldētāja Jūlija Jefimova, kura savulaik par dopinga lietošanu tika diskvalificēta uz 16 mēnešiem un šogad pieķerta meldonija lietošanā, bet vēlāk tika attaisnota.

Jefimova pirmdien izcīnīja sudraba godalgu Riodežaneiro olimpisko spēļu 100 metru brasā, par 0,57 sekundēm atpaliekot no uzvarētājas Lilijas Kingas no ASV.

«Kaut kas neticams, pat nesaprotu, kā izdevās tikt finālā. Protams, zelts būtu kā pasakas laimīgās beigas, tomēr šī medaļa ir dārgāka par citām. Pēdējās nedēļas ir bijušas ļoti smagas, bet man vēl ir sacensības 200 metru brasā,» Krievijas medijiem atklāja Jefimova.

Tiesa, Jefimovu sacensību laikā izsvilpa līdzjutēji, kā arī viņa nesaņēma apsveikumus no konkurentiem.

«No vienas puses saprotu, ka mani neapsveica, jo masu mediji par mani neteica taisnību. Tomēr no sportiskā viedokļa nesaprotu šādu soli.

Vienmēr biju domājusi, ka Aukstais karš ir beidzies, bet kāpēc to atsākt, izmantojot sportu?» retoriski jautāja Jefimova.

Pirms mēneša tika publicēts Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas ziņojums, kurā norādīts, ka Krievijas valsts iestādes izstrādājušas un organizējušas sistēmu, ar kuras palīdzību tika slēptas krievu sportistu pozitīvās dopinga analīzes 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs un 2013.gada pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas notika Maskavā.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomiteja pēc tam nolēma ļaut Krievijas sportistiem startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tiesa, tas notika ar dažādām atrunām. Kā lēmusi SOK, katrai federācijai būs iespēja individuāli izvēlēties, vai ļaut Krievijas sportistiem startēt Riodežaneiro Olimpiādē.

Sākotnēji Jefimova netika pielaista olimpiskajām spēlēm, taču peldētāja iesniedza apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) un Olimpiādē varēja piedalīties.

«Nezinu, kas notiek Krievijā. Dzimtenē esmu labi ja vienu mēnesi gadā.

Līdz pēdējam nevarēju noticēt, ka kas tāds notiek ar mūsu komandu.

«Tīrie» sportisti tika diskvalificēti tikai tāpēc, ka viņi bija no Krievijas. Politiķi nezina, kā uzveikt Krieviju, un izmanto sportistus. Uzskatu, ka tas nav taisnīgi,» sūdzējās Jefimova.

Jefimovai šogad analīzēs tika atrasts meldonijs, par ko peldētājai draudēja mūža diskvalifikācija, jo dopinga lietošanā viņa tika pieķerta otro reizi karjerā. Pirmā bija 2013.gada nogalē, kad Jefimovas organismā tika konstatēti anaboliskie steroīdi, taču toreiz, ņemot vērā vainu mīkstinošus apstākļus, viņai nācās izciest vien 16 mēnešu diskvalifikāciju.

Jefimova 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu 200 metru brasā.

Talantīgā 24 gadus vecā sportiste pirmo pasaules čempiones titulu izcīnīja 2009.gadā 50 metru brasa distancē, šo panākumu atkārtojot arī 2013.gadā, kad triumfēja arī četras reizes garākā distancē. Savukārt pērn Jefimova pasaules čempionātā Kazaņā uzvarēja 100 metru brasa peldējumā. Viņai ir arī četras pasaules čempionātu sudraba medaļas un trīs bronzas godalgas, kā arī sešas reizes Jefimova kļuvusi par Eiropas čempioni.

Kopš 2011.gada viņa dzīvo un trenējas ASV, kur viņas treneris ir Deivids Salo. Vienā grupā ar Jefimovu trenējas vēl trīs augsta līmeņa Krievijas izlases peldētāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu