Sestdien Jūrmalā notiks starptautisks ziemeļvalstu spēkavīru turnīrs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šo sestdien, 3. septembrī, Kauguros, Tallinas ielā, notiks starptautisks spēkavīru turnīrs «Best Nordic Strongman 2016», kas norisināsies Kauguru rudens svētku ietvaros. Turnīrā sacentīsies divpadsmit Ziemeļvalstu diženākie sportisti. Cīņā par uzvaru iesaistīsies arī četri latvieši – Artis Plivda, Didzis Zariņš, Oskars Martužans un Magnuss Vucāns.

Pirmo reizi Jūrmalā notiks aizraujoši sportisks šovs – starptautiskas spēkavīru sacensības «Best Nordic Strongman 2016». Dalībnieku sastāvā iekļauti divpadsmit sportisti no deviņām valstīm, to vidū Norvēģijas piektais stiprākais vīrs Jorgens Skaugs Auklands, otrais labākais spēkavīrs Islandē Ari Gunnarsons, titulētais Kevins Nords no Zviedrijas, soms Anti Murejarvi, dažādu spēka sporta sacensību medaļnieks Vjačeslavs Astapenkovs no Baltkrievijas.

Piedalīsies arī Aleksandrs Ponomarevs no Krievijas, Lietuvu pārstāvēs Vitalijus Grizanausks, bet Igauniju Ēriks Pauls Rosenbergs. Par uzvarētāja titulu cīnīsies arī spēcīgā Latvijas četrotne - Artis Plivda, Didzis Zariņš, Oskars Martužans un Magnuss Vucāns.

Visas dienas garumā no plkst. 13.00 līdz 18.00 Kauguros, Tallinas ielā, atlēti demonstrēs savu sportisko raksturu un enerģiju, izpildot septiņus tradicionālos spēkavīru vingrinājumus – iespaidīga 16 tonnas smagas degvielas cisternas vilkšana, «spēka trepe», pa kuru atlētiem jāuznes 200, 225 un 250 kg, svara celšana no zemes (330 kg), Latvijas kontūras - vairoga nešana (175 kg), plecu spēka kombinācija, kas sastāvēs no trīs posmiem, proti, 135, 145 un 155 kilogramus smaga baļķa un hanteles (90 kg) celšana un stafete, kurā paredzēta fermera pastaiga ar 145 kilogramiem rokās, baļķa (120 kg) un mucas (100 kg) nešana. Savukārt sacensību noslēgumā - sešu atlanta akmeņu celšana, to svars no 100 līdz 200 kilogramiem.

Sacensību starplaikos ikvienam svētku apmeklētājam būs iespēja iejusties spēkavīra lomā un piedalīties dažādos konkursos. Uzvarētāju sumināšana un apbalvošana risināsies plkst. 17.30 uz lielās Kauguru rudens svētku skatuves Tallinas un Vidzemes ielas krustojumā.

Starptautisko sacensību tiešraidi nodrošinās televīzijas kanāls «Rīga TV24», tādēļ spraigās cīņas zilajos ekrānos varēs redzēt ikviens. Sīkāka informācija www.stiprinieki.lv

Jūrmalā notiks jau par tradīciju kļuvušie Kauguru rudens svētki, piedāvājot bagātīgu kultūras un izklaides programmu. Vakara koncertā plkst. 19.00 uz lielās skatuves Tallinas ielā pirmo reizi Jūrmalā uzstāsies Gacho, pēc tam koncertēs viens no spilgtākajiem Latvijas solistiem Intars Busulis un «Abonementa orķestris», bet svētku noslēgumā populārās Krievijas mākslinieces Jeļenas Vaengas uzstāšanās. Svētku noslēgumā – krāšņa uguņošana. Ieeja uz visiem pasākumiem bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu