«Transact Pro» regbisti Baltijas čempionātu sāk ar zaudējumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien ar divām spēlēm tika dots starts četru Baltijas spēcīgāko regbija komandu turnīram «Top līga». Vienīgā pārstāve no Latvijas ir «Transact Pro» komanda, kas pirmajā kārtā piedzīvoja sāpīgu zaudējumu Šauļu «Vairas».

«Top līgas» turnīrs norisinās otro gadu. Tas izveidots uz Baltijas čempionāta bāzes un pulcē četras spēcīgākās Baltijas komandas. Līdzās trim Lietuvas grandiem «Baltrex», «Vairas» un «Žalgiris» cīnās arī Latvijas pārstāve «Transact Pro». Pērn latvieši izcīnīja bronzas godalgas.

Šosezon tiek tēmēts augstāk. Pirmā ambīciju pārbaude bija sestdien, kad Šauļos bija jātiekas ar pērnās sezonas vicečempioni «Vairas». «Transact Pro» pirmajā puslaikā divas reizes izvirzījās vadībā. Vispirms Jānis Zālmans ar dropsitienu panāca 0:3, bet puslaika vidū Jānis Skuja ar piezemējumu un Juris Iesalnieks ar realizāciju panāca 7:10. Tomēr pirms došanās pārtraukumā mājinieki vadību atguva (12:10).

Otrā puslaika sākums latviešiem bija neveiksmīgs. Pašu kļūdas un divi mača arbitra diskutabli lēmumi noveda pie pēc kārtas astoņiem zaudētiem punktiem – 20:10. Spēles pēdējās 20 minūtes aizritēja ar nospiedošu «Transact Pro» komandas pārsvaru, ko izdevās pārvērst vien septiņos punktos (Leno Bramaņa piezemējums, Jura Iesalnieka realizācija), līdz ar to uzvarai šoreiz bija par īsu – 20:17.

«Top līgas» čempionāta izspēles formāts paredz divu apļu turnīru, katrai komandai aizvadot pa sešām spēlēm. Pērnā gada čempione «Baltrex» ar 24:10 uzvarēja Kauņas «Žalgiri», taču Lietuvas regbija federācijas piespriestā soda dēļ turnīru spiesta sākt ar -12 punktiem turnīra tabulā.

Nākamā spēļu kārta 10. septembrī. «Transact Pro» komanda dosies uz Kauņu, kur spēkosies ar vietējo «Žalgiri», savukārt Šauļos vērojams būs vietējo komandu derbijs. Pirmo mājas spēli Rīgā «Transact Pro» aizvadīs 17. septembrī, kad uzņems «Baltrex».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu