Vrubļevskis ceturto reizi kļūst par LOK prezidentu, Tikmers saglabā ģenerālsekretāra amatu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Līdzšinējais Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis turpinās darbu šajā amatā jau ceturto termiņu pēc kārtas. Uz LOK prezidenta amatu pretendēja arī Carnikavas novada domes deputāts Roberts Raimo. Par Vrubļevski nobalsoja 77 delegāti, bet par Raimo nodotas 11 balsis. Savukārt LOK ģenerālsekretāra amatu saglabājis organizācijas līdzšinējais ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

Vrubļevskis LOK prezidenta amatā ievēlēts šodien LOK Ģenerālajā asamblejā, kurā notika arī organizācijas vadības vēlēšanas.

Pēc pārvēlēšanas amatā Vrubļevskis padaž cerību uz lielāku veiksmi nākamajā olimpiskajā ciklā.

Viņš arī atzina, ka Carnikavas novada domes deputāta Roberta Raimo piedalīšanās LOK prezidenta vēlēšanās tajās ienesa svaigumu. «Roberta piedalīšanās priekšvēlēšanu kampaņā ienesa zināmu svaigumu. Tāpat arī deva viņam pieredzi startam nākamā gada Carnikavas novada domes vēlēšanās,» sacīja Vrubļevskis.

Viņš atzīmēja, ka līdz šim piedzīvojis labu sadarbību ar sporta nozares pārstāvjiem. «Cilvēks nestrādā viens, bet gan komandā. Tas darbs, ko esat novērtējuši, ievēlot mani, ir visa LOK kolektīva nopelns,» uzsvēra Vrubļevskis.

LOK prezidents pauda cerību, ka nākamajā olimpiskajā ciklā visiem būs vairāk veiksmes.

Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988.gadā tai bijuši divi prezidenti, no 1988. līdz 2004.gadam komitejas prezidents bija Vilnis Baltiņš, kurš amatā pavadīja četrus termiņus, bet no 2004.gada šo krēslu ieņēmis Vrubļevskis.

Kandidātus amatam varēja izvirzīt olimpisko sporta veidu federācijas. Savas tiesības pieteikt kandidātus izmantoja 35 no 38 valstī reģistrētajām olimpisko sporta veidu federācijām.

Vrubļevski LOK prezidenta amatam izvirzīja 26 olimpisko sporta veidu federācijas, bet Raimo kandidatūru izvirzīja tikai Latvijas Kērlinga asociācija.

Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretāra amatu saglabā Tikmers

Savukārt LOK ģenerālsekretāra amatu saglabājis organizācijas līdzšinējais ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. Viņš pēc atkārtotas ievēlēšanas amatā apņēmās darīt visu, lai LOK, Latvijas sportistiem, federācijām, kā arī visai sporta saimei kopumā izdotos paveikt visu iecerēto. «Esmu gatavs strādāt ar jums,» solīja Tikmers.

Tikmers pēc atkārtotas ievēlēšanas amatā apņēmās darīt visu, lai LOK, Latvijas sportistiem, federācijām, kā arī visai sporta saimei kopumā izdotos paveikt visu iecerēto. «Esmu gatavs strādāt ar jums,» solīja Tikmers.

Tikmers bija vienīgais šī amata kandidāts, kuram viņu izvirzīja 27 sporta veidu federācijas.

LOK Ģenerālās asamblejas delegāti par Tikmera ievēlēšanu ģenerālsekretāra amatā balsoja atklāti. Par viņu nobalsoja 91 delegāts.

Uzrunājot LOK Ģenerālajā asamblejā klātesošos, Tikmers šodien sacīja, ka Latvijas sportistu sasniegumi Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs atbilst piešķirtajam finansējumam. Vērtējot spēļu rezultātus, Tikmers sacīja, ka sagatavošanās Olimpiādei notika, cieši sadarbojoties LOK, Latvijas Olimpiskajai vienībai, Izglītības un zinātnes ministrijai, federācijām, pašvaldībām un atbalstītājiem.

Tikmers uzsvēra, ka sportistu sasniegtie rezultāti atbilst piešķirtajam finansējumam un reālajām iespējām konkurencē ar pasaules labākajiem atlētiem.

Savukārt, gatavojoties Phjončhanas un Tokijas olimpiskajām spēlēm, sadarbībā ar Saeimu, Ministru kabinetu un Nacionālo sporta padomi ir jāpanāk vienošanās, skaidri definējot mērķus un sportiskos rezultātus (dalība un olimpiskās medaļas) un nosakot attiecīgu valsts finansējuma apjomu programmā «Augstas klases sasniegumu sports», norādīja Tikmers.

Viņš uzsvēra, ka Latvijas labāko sportistu, komandu treneriem ir jānodrošina nepieciešamais atbalsts izvirzīto mērķu sasniegšanai, atsevišķos gadījumos piesaistot arī labākos ārvalstu speciālistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu