ESPN: Fjūrijs pieķerts kokaīna lietošanā un var zaudēt čempiona jostas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas boksa smagsvars Taisons Fjūrijs pieķerts kokaīna lietošanā, līdz ar to viņš varētu zaudēt savas čempiona jostas, vēsta ietekmīgais Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN.

Oktobra nogalē Fjūrijam pret ukraini Vladimiru Kļičko bija paredzēta revanša cīņa par pasaules čempiona titulu. Abi bokseri piekrituši dopinga analīzēm, ko pārrauga Lasvegasā bāzētā Brīvprātīgā Antidopinga asociācija (VADA).

Fjūrijs pagājušajā nedēļā nodeva urīna analīzes, kurās tika atrasts benzoilekgonīns, kas ir galvenā kokaīna sastāvdaļa.

Kā vēsta VADA, britu bokserim ir tiesības pieprasīti B proves atvēršanu.

LETA jau vēstīja, ka jau otro reizi pārcelta Fjūrija un Kļičko revanša cīņa par pasaules čempiona titulu, jo brita pārstāvji paziņojuši, ka viņš nav «medicīniski gatavs cīņai».

Pašlaik 28 gadus vecais Fjūrijs pērn sensacionāli pieveica Kļičko. Viņu revanša cīņa bija paredzēta 9.jūlijā, taču Fjūrijs potītes savainojuma dēļ bija spiets dueli pārcelt uz vēlāku laiku. Turpinājumā cīņa tika nozīmēta uz 29.oktobri, tomēr pēc tam šis duelis tika pārcelts uz nezināmu laiku.

Jūnijā laikraksts «Sunday Mirror» vēstīja, ka Fjūrijs pērn pirms cīņas ar Kļičko esot pieķerts dopinga lietošanā, tomēr sportists šādus apgalvojumus noliedza. Patlaban vēl notiek izmeklēšana saistībā ar šo gadījumu un noklausīšanās Lielbritānijas Antidopinga aģentūrā (UKAD) nozīmēta uz novembri, lai netraucētu gatavošanos cīņai, kas bija plānota oktobrī.

Tāpat šomēnes abiem bokseriem pat nebija iespēju satikties preses konferencē, jo tika paziņots, ka saplīsusi Fjūrija automašīna.

Pērn novembra izskaņā Fjūrijs Vācijas pilsētā Diseldorfā notikušajā cīņā pieveica Kļičko, negaidīti atņemot viņam Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un žurnāla «Ring» čempiona jostas. Abu sportistu noslēgtajā līgumā bija punkts, ka zaudējuma gadījumā Kļičko ir tiesības uz revanšu, ko ukrainis arī pieprasīja.

Tiesa, pašlaik jau Fjūrijam IBF josta ir atņemta, kas tagad pieder britam Entonijam Džošua.

Pašlaik 40 gadus vecais Kļičko pirms dueļa ar Fjūriju zaudējuma garšu nebija izjutis jau 11 gadus. Ukrainas bokseris karjeras laikā piedalījies 68 cīņās, triumfējot 64 no tām, turklāt 54 panākumus izcīnījis ar nokautu.

28 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā karjerā aizvadījis 25 cīņas, gūstot tikpat uzvaru, turklāt 18 no tām noslēdzot ar nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu