Atvadīšanās no mūžībā aizgājušā Artura Vaidera notiks piektdien

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Vakarrīt mūžībā aizgāja sporta žurnālists Arturs Vaiders. Viņa sieva Inese Vaidere, meitas Brigita un Līga ar ģimenēm TVNET informēja, ka atvadīšanās no vīra, tēta, opja un sporta žurnālista notiks piektdien, 7.oktobrī plkst. 12.00 Rīgas krematorijā.

Ģimene informē, ka Arturs Vaiders piedzima 1955. gada 28.augustā Latgalē. Tur sāka nodarboties ar sportu, kas vēlāk kļuva par viņa kaislību un profesiju līdz pēdējam elpas vilcienam.

Pieaugoša interese par sportu un olimpisko kustību Arturam bija jau skolas laikā, viņa uzstādītais Vārkavas vidusskolas rekords tāllēkšanā noturējās ilgāk par 40 gadiem. Pēc vēsturnieka diploma iegūšanas Latvijas Universitātē arī profesionālais ceļš savijās ar sportu, strādājot Sporta komitejā un pasniedzot sporta vēsturi Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtā (tagad – Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija).

Foto: privātais arhīvs

Artura rakstnieka un žurnālista talants uzplauka pēc Latvijas neatkarības atgūšanas deviņdesmitajos gados, kad viņa tiešums, vienkāršība, patiesā interese par dzīvi un cilvēkiem, kā arī dzirkstošais humors ļāva viņam kļūt par vienu no populārākajiem sporta žurnālistiem valstī. Arturs ar vienlīdz lielu dedzību prata aizstāvēt gan Latvijas olimpiešu, gan brūkoša lauku sporta laukuma intereses. Arturs izstaroja gaišumu, viņu mīlēja visi sastaptie labie cilvēki.

Ilgus gadus Arturs Vaiders bija sporta nodaļas vadītājs laikrakstā Diena, darbojās arī Latvijas Radio. Vēlāk kā neatkarīgs žurnālists rakstīja dažādiem medijiem, tostarp LSM, žurnālam Ir un citiem. Lielu atzinību viņš ieguva kā jauno sporta žurnālistu audzinātājs. Šogad Arturs tika ievēlēts par NEPL konsultatīvās padomes locekli. Kā vienīgais žurnālists no Latvijas gadu garumā tika aicināts balsot par Eiropas populārāko futbolistu UEFA gada aptaujā.

Foto: privātais arhīvs

Brīnišķīga sadarbība vienoja Arturu ar kolēģiem LTV Sporta nodaļā, viņu kā ekspertu nepārtraukti aicināja paust viedokli dažādos forumos.

Artura kontā ir dalība 12 olimpiādēs, kas Latvijā bijis pa spēkam vien pāris kolēģiem. Rio nu paliks Artura pēdējā olimpiāde.

Kolēģi viņu dēvēja par Latvijas sporta žurnālistikas dižgaru.

Artura Vaidera piemiņu glabās ģimene, tūkstošiem publicētu rakstu drukāto un sižetu audiovizuālo mediju arhīvos.

TVNET izsaka visdziļāko līdzjūtību aizgājēja ģimenes locekļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu