Liepājā sestdien notiks Rīgas Skeitborda skolas projekta «Brīvības vēstneši» noslēdzošais šā gada pasākums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2016. gada 8. oktobrī plkst. 10:30 Liepājā, Jūrmalas parka skeitparkā tiks aizvadīts ceturtais - šā gada noslēdzošais Rīgas Skeitborda skolas organizētais pasākums, kas top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu mērķprogrammā «Latvijai 100». Brīvības Vēstneši kopā apvieno labākos Latvijas skeitbordistus un talantīgākos jaunos Latvijas reģionu māksliniekus, lai kopā radītu unikālu dāvanu valsts jubilejā visiem tās iedzīvotājiem un viesiem. Skeitbordistu pulka sastāvs: Artūrs Bogdanovičs, Miks Grantiņš, Kārlis Bogustovs, Dāvs Melnis, Niklāvs Vētra, Artūrs Nesaule, Fricis Štrauss un Andis Vanadziņš.

Rīgas Skeitborda skolas skolotāji Liepājā vadīs skeitborda meistarklasi - iepazīstinās interesentus ar skeitborda kultūras vērtībām un mācīs jaunajiem censoņiem skeitborda braukšanas pamatus. Paralēli tam dēļu apgleznošanas radošajā darbnīcā ar jaunajiem māksliniekiem Ēriku Cauni, Kārli Bogustovu un Lauru Minjonu taps apgleznoti skeitborda klāji.

Brauciena laikā tiks filmēts dokumentāls stāsts par pasākuma norises gaitu, Brīvības Vēstnešu piedzīvojumiem un iespējām, ko sniedz mums brīvība, dzīvojot neatkarīgā valstī. Kurzemes braucienā kā fotogrāfs piedalās viens no Latvijas jaunā viļņa talantīgākajiem vizuālajiem māksliniekiem, tajā skaitā «Red Bull» oficiālais fotogrāfs Artūrs Pavlovs. Viņa bildes arī tiks izstādītas publiskai apskatei Brīvības Vēstnešu noslēguma izstādē, kas notiks 2017. gada rudenī Rīgā.

Projekta ietvaros kopumā tiks sarīkoti pieci pasākumi, katrā no Latvijas reģioniem (Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Zemgalē) un Rīgā. Vietējie iedzīvotāji tiks iepazīstināti ar skeitborda kultūras pamatvērtībām un iesaistīti dažādās radošās aktivitātēs. Notiekošais tiks iemūžināts viegli tveramā un saprotamā, augstas kvalitātes videofilmā un fotogrāfijās, kuru mērķis ir radīt cilvēkos brīvības, ģimenes, patriotisma sajūtu.

Brīvības vēstnešu mērķis ir radīt baudāmus un valsts piederību stiprinošus materiālus, kuru ietekme un spēks sniegsies tālu aiz Latvijas robežām un ilgi vēl pēc Latvijas simtgades svinībām.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017.gada līdz 2021.gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir «Es esmu Latvija», akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. «Brīvības vēstneši» ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu