Latvieši Vidusjūrā piedalās vienā no pasaulē nozīmīgākajām jahtu regatēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maltā šobrīd norisinās viena no nozīmīgākajām jahtu regatēm pasaulē Rolex Middle Sea Race 2016. Regate ir 600 jūdzes jeb ap 1000 km bez apstājas. Sākas Maltā, tad apkārt Sicīlijai, jāšķērso Mesīna, ļoti slavena vieta, kur Odisejs mēģināja kuģot, jāapmet loks aktīvajam vulkānam Stromboli, tad garām Palermo uz imigrantu iecienītām vietām Lampedūzai un Pantellerijai, no kurām atpakaļ uz finišu Maltā.

Ar Ton Ton jahtu distanci varētu veikt aptuveni 4 dienās.

Ar jahtu Ton Ton Maltacharters, kura piedalās 5. klasē, brauc arī divi latvieši - Ilgonis Balodis un Raimonds Salats.

Šī jahta startē ar Maltas karogu, un tās īpašnieks ir Džonatans Gambins. Komandā bez latviešiem vēl ir burātāji no Maltas, Anglijas un Holandes.

Latviešiem līdzi ir divi kukuļi Lāču maizes un siers Dzintars, bet viņi nezina, kā to ēdīs maltieši uz jahtas.

Regates starts tika dots 22. oktobrī. Pirmajā kontroles punktā latvieši palika 3. vietā no 25 jahtām savā klasē. Otrajā dienā latvieši šķērsoja divus kontrolpunktus, abos paliekot 5. vietā. Šodien tiks šķērsots 4. kontrolpunkts, bet vēl grūti noteikt, ar kādu rezultātu, jo pirmās 6. jahtas izskatās ļoti tuvu cita citai.

Regatei var sekot līdzi http://rolexmiddlesearace.com mājas lapā. Tur var redzēt tiešsaistē GPS atrašanās vietu, kur atrodas jahta, kā arī kontrolpunktu rezultātus.

Kopumā šajā regatē ir pieci burātāji no Latvijas uz dažādām jahtām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu