Briedis, iespējams, cīnīsies par divām čempionu jostām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

No cīņas ar Mairi Briedi atteicies pašreizējais Pasaules Boksa padomes (WBC) čempions pirmajā smagā svara kategorijā brits Tonijs Beljū, taču tas neliegs Latvijas bokserim cīnīties par šo titulu. Turklāt, iespējams, viņš ar vienu šāvienu varētu nošaut divus zaķus, proti, cīnīties arī par Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) jostu, vēsta «Latvijas Radio».

Beljū, kurš oktobrī titulcīņā Liverpūlē pieveica amerikāni B.Dž. Floresu, gatavojas cīnīties ar svara kategoriju augstāk esošo tautieti Deividu Heju, kam meta izaicinājumu uzreiz pēc boksa mača iepriekšējā mēnesī.

Brieža pārstāvis Raimonds Zeps «Latvijas Radio» apstiprināja, ka nākamo cīņu 31 gadu vecais latvietis aizvadīs līdz 1. martam. Tā būs cīņa par WBC jostu. Pagaidām nav zināms, ar kuru bokseris Briedis tiksies, taču visticamākā ir reitinga otrā numura Marko Huka kandidatūra. Serbijā dzimušais Vācijas pārstāvis ir IBO jostas īpašnieks, tāpēc Briedim pastāv iespējas iegūt arī šo jostu.

«Mairim nav svarīgi, kurš nāks pretī. Agrāk vai vēlāk tāpat ar visiem labākajiem jātiekas. Līdz ar to apstākļi, kuri stājas pretī nav tik būtiski. Svarīgākais ir laicīgi saprast, kas būs pretinieks, lai laicīgi var sākt gatavoties, piemeklēt sparinga partnerus un morāli sagatavoties cīņai,» sacīja Zeps.

Tomēr pret ko un kad jācīnās, noteiks WBC, atliks tikai vienoties par nosacījumiem.

«Viņš par to nedomā. Protams, viņš gaida atbildi, interesējas, bet ne tādā formā, ka būtu ļoti iekšā un uzspiež savu vēlamo versiju cilvēkiem, kuri ved pārrunas,» norādīja Zeps. «WBC ir pastiprinājis, ka Mairis pavisam noteikti cīnīsies par čempiona jostu. Ņemot vērā, ka esošais čempions līdz 1. martam aizstāvēt jostu nevarēs, Beljū no jostas būs jāatsakās. Tiesa, jāvienojas, ar kādiem nosacījumiem. Beljū plānos ir uzkāpt vienu kategoriju augstāk, nocīnīties ar Heju un pēc tam atgriezties savā. Savukārt mūsu gadījumā tas nozīmē, ka būs cits pretinieks un, visticamāk, tas būs Huks.»

Boksā čempions no kopējā naudas katla saņem 70%, pretendents 30%. Šajā gadījumā čempions nebūs, josta būs vakanta. Tomēr ne vienmēr šādi notiek. Nereti bokseri par honorāru vienojas savstarpēji.

Briedis līdz šim savā profesionāļa karjerā uzvarējis visās - 21 cīņā, no kurām 18 reizes pretinieku nokautējis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu