Krievu bokseris Gasijevs Brieža svara kategorijā atņem Ļebedevam IBF jostu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Krievijas bokseris Murats Gasijevs sestdien Maskavā pārspēja Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostas īpašnieku pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā Denisu Ļebedevu.

Abu Krievijas bokseru duelim bija nepieciešami visi 12 ieplānotie raundi, uzvaru vien 23 gadus vecajam Gasijevam atvēlot diviem no trim tiesnešiem.

Diezgan aizraujošā cīņā Gasijevs jau piektajā raundā ar sitienu aknu rajonā aizsūtīja pretinieku nokdaunā, tomēr duelis pēc tam turpinājās. Šī Gasijevam bija 24. uzvara tikpat cīņās, turklāt 17 panākumus Krievijas sportists guvis ar nokautu.

Savukārt 37 gadus vecais Ļebedevs sestdien piedzīvoja savu trešo zaudējumu 32 cīņās.

Lai gan sākotnēji Ļebedevs tika uzskatīts par šīs cīņas favorītu, tuvojoties duelim, abu bokseru izredzes izlīdzinājās. Bija iecerēts, ka šajā mačā Gasijevs varētu cīnīties arī par Ļebedevam piederošo Pasaules Boksa asociācijas (WBA) superčempiona jostu, tomēr pēdējā brīdī tobrīdējā čempiona pārstāvji nolēma mainīt noteikumus.

Pirmajā svara kategorijā cīnās arī latviešu bokseris Mairis Briedis, kurš ir obligātais pretendents uz Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Duelim par titulu būtu jānotiek līdz nākamā gada martam, bet šobrīd Latvijas sportista nākotne ir miglā tīta, jo pašreizējais WBC čempions Tonijs Beljū no Lielbritānijas izvēlējies aizvadīt dueli smagsvaros pret tautieti Deividu Heju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu