Talantīgā Koha otro gadu pēc kārtas uzvar Eiropas junioru čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas talantīgā svarcēlāja Rebeka Koha pirmdien otro gadu pēc kārtas uzvarēja Eiropas čempionātā U-20 vecuma grupā, kas šoreiz risinās Izraēlā.

(Papildināts ar sportistu rezultātiem.)

Koha startēja svara kategorijā līdz 58 kilogramiem. Uz šo kategoriju viņa pārgāja pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kur palika ceturtā svarā līdz 53 kilogramiem.

Latvijas sportiste summā pacēla 204 kilogramus, tikai par trim kilogramiem atpaliekot no Eiropas junioru rekorda. Raušanā Kohai bija veiksmīgi visi trīs mēģinājumi, bet tajā viņa ar 94 kilogramiem bija labākā.

Savukārt grūšanā Koha pieveica 110 kilogramus smagu stieni, kas bija otrais labākais rezultāts, bet tik un tā ļāva viņai tikt pie uzvaras.

Otrdienas sacensībās otro vietu guva spāniete Alva Sančesa, kura summā pacēla 199 kilogramus, bet trešā ar 198 kilogramiem palika Medelina-Bijanka Moilija no Rumānijas.

Koha pašlaik ir vien 18 gadus veca un Eiropas junioru čempionātā triumfēja otro gadu pēc kārtas. 2014.gadā viņa tika pie sudraba, bet 2013.gadā - pie bronzas.

Pirms tam nedēļas nogalē Elmārs Koleda ieņēma septīto vietu svarā līdz 56 kilogramiem.

Eiropas junioru un U-23 čempionāts risināsies visu šo nedēļu. Otrdien Latvijai ir labas izredzes uz vēl vienu medaļu, jo svarā līdz 77 kilogramiem viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru būs 17 gadus vecais Ritvars Suharevs.

Koha ir viena no piecām pretendentēm uz šī gada Latvijas labākās sportistes balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu