Krievu bokseris Povetkins vēlreiz pieķerts dopinga lietošanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Krievijas bokseris Aleksandrs Povetkins pirms Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu titula pretendentu cīņas smagsvariem pagājušajā nedēļas tika pieķerts dopinga lietošanā, bet tas netraucēja viņam aizvadīt citu dueli un tikt pie uzvaras.

Povetkinam sestdien bija jācīnās ar kanādieti Bermeinu Stivērnu, un šī dueļa uzvarētājs kļūtu par galveno pretendentu uz WBC titulcīņu pret amerikāni Deonteju Vailderu.

Tomēr nepilnu diennakti pirms cīņas WBC prezidents WBC prezidents Maurisio Suleimans paziņoja, ka sportista organismā atrastas aizliegtās vielas, tādējādi cīņu par pretendemta titulu atceļot. Tāpat arī Stivērns atteicās cīnīties ar krievu bokseri.

Tiesa, Povetkins tika pie iespējas aizvadīt cīņu. Dažas stundas pirms dueļa tika noorganizēta viņa un WBC Sudraba jostas īpašnieka francūža Žoana Djupā boksēšanās, kurā sestajā raundā ar nokautu uzvarēja krievs.

Maijā Povetkinam bija plānots aizvadīt WBC smagsvaru titulcīņu pret čempiona jostas turētāju Vailderu, taču toreiz krieva analīzēs tika atrasta aizliegtā viela meldonijs. Līdz ar to Vailderam tika nozīmēts cits pretinieks Kriss Areols, kurš jūlijā tika uzveikts ar tehnisko nokautu.

Gadījumā, ja arī B prove būs pozitīva, Povetkinam draud diskvalifikācija no WBC sacensībām uz nenoteiktu laiku, kā arī viņam nebūs iespējas aizstāvēt čempiona titulu.

Pašlaik 37 gadus vecais Povetkins karjeras laikā aizvadījis 32 cīņas, kuru laikā guvis 31 uzvaru, turklāt 23 no tām bijušas ar nokautu.

Tikmēr viņa sestdienas pretinieks Djupā 38 cīņās guvis 34 uzvaras, 21 dueli noslēdzot ar nokautu.

Vailders par WBC čempionu kļuva pērn janvārī, kad titulcīņā pieveica Stivērnu. Iepriekš šī čempiona josta piederēja Ukrainas sportistam Vitālijam Kļičko, taču pēc viņa aiziešanas no boksa tā kļuva vakanta.

Tieši par WBC čempionu pašlaik cenšas kļūt arī latvietis Mairis Briedis, kurš cīnās pirmajā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā. Briedis pašlaik ir obligātais pretendents uz cīņu par čempiona jostu, bet pavasarī viņš cīņā par pagaidu čempiona titulu spēkosies ar vācieti Mario Huku. Šī dueļa uzvarētājs pēc tam iegūs iespēju tikties ar pašreizējo čempionu britu Toniju Beljū, ja viņš neizlems pāriet uz smagsvaru kategoriju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu