Kremlis kategoriski noliedz valsts iesaisti dopinga programmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs kategoriski noliedz Kremļa iesaisti krievu sportistu dopinga lietošanā, vēsta aģentūra «R-Sport».

Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) pagaidu vadītāja Anna Anceloviča intervijā «New York Times» atzina masveida dopinga problēmu Krievijas sportā. Viņa dopinga sistēmu nosauca par «institucionālu sazvērestību».

Anceloviča ir pirmā ar Krievijas sportu saistītā amatpersona, kas atzinusi dopinga sistēmas esamību valstī.

«Jau no paša sākuma esam nolieguši jebkādu valsts vai valdības departamentu vai kādu valsts dienestu iespējamo iesaisti dopinga lietošanā sportistu vidū,» «R-Sport» sacīja Peskovs.

2016. gada maijā «New York Times» publicēja interviju ar bijušo Maskavas antidopinga laboratorijas vadītāju Grigoriju Rodčenkovu, kas apsūdzēja veselu virkni Krievijas sportistu aizliegto vielu lietošanā. Viņš īpaši akcentēja, ka ticis izstrādāts dopinga kokteilis uz alkohola bāzes, ko lietojuši sportisti, un tikušas veiktas manipulācijas ar dopinga provēm 2014. gada olimpisko spēļu laikā Sočos.

«Mēs gaidām izmeklēšanas rezultātus. Ir aizdomas, ka iesaistīts arī šis pilsonis, kura paustās aizdomas tiek uztvertas kā viens no galvenajiem avotiem, apvainojot mūs. Mēs to kategoriski noliedzam,» teica Peskovs.

Tikmēr Krievijas sporta ministrs Pavels Kolobkovs apšauba «New York Times» publicētās intervijas ar Anceloviču patiesumu. «Mūsu nostāja attiecībā uz šo situāciju paliek nemainīga,» viņu citē aģentūra TASS. «Man ir aizdomas, ka NYT neprecīzi interpretējis viņas teikto. Domāju, jāvēršas pie viņas un jānoskaidro, ko viņa tieši ar to domāja.»

Decembra sākumā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgā izmeklēšanas komisija kanādiešu jurista Ričarda Maklarena vadībā publicēja jaunāko ziņojumu par dopinga lietošanu Krievijā, kurā tika paziņots, ka laika posmā no 2011. līdz 2015. gadam vairāk kā 1000 Krievijas sportisti 30 sporta veidos piedalījušies valsts izveidotā un atbalstītā dopinga sistēmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu