Krievijas peldētāja Jefimova: Amerikāņi liedz ar mani sadarboties

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Skandalozā Krievijas peldētāja Jūlija Jefimova, kura Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja divas sudraba medaļas, izdevumam «Sovetskij Sport» pastāstīja, ka amerikāņiem ir liegums no šīs valsts federācijas sadarboties ar sportisti.

ASV Peldēšanas federācijas vadība izvirzījusi pret peldētāju sankcijas, kas traucē viņai sadarboties ar labākajiem amerikāņu speciālistiem.

«Šobrīd ir ļoti grūti ar amerikāņu treneriem, visiem kontraktiem. Viņi nevēlas strādāt ar Krievijas sportistiem. Interesanti gan, kāpēc? Patiesībā strādāt viņi gribētu, bet ir lēmums no augšas,» teica Jefimova. «Ar vienu speciālistu pus mēnesi risinājām sarunas. Visam piekrita, bet tad pēkšņi viss tika pārtraukts.»

24 gadus vecā sportiste kopš 2011. gada dzīvo un trenējas tieši Amerikā.

Šogad Jefimova tika pieķerta meldonija lietošanā.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Jefimova izcīnīja sudraba godalgu 100 un 200 metru brasā. Sacensību laikā viņu skatītāji izsvilpa un konkurentes Krievijas sportisti neapsveica.

«Vienkārši amerikāņi atsakās strādāt ar manu komandu. Piedāvājam izdevīgus nosacījumus un pašiem treneriem no profesionālā viedokļa ir interesanti, taču šis lēmums no augšas...» norādīja Jefimova. «Amerikā strādāju ar vairākiem treneriem, zinu viņu interesantās metodes. Taču nevēlos sadarboties ar kādu nepazīstamu speciālistu. Tad labāk turpinu tēva vadībā. Viņš zina, kā ar meitu jāstrādā.»

Jefimova 2013. gadā par dopinga lietošanu tika diskvalificēta uz 16 mēnešiem.

2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs Jefimova izcīnīja bronzas godalgu 200 metru brasa peldējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu