Basketbolisti pēdējā cīņā pirms EuroBasket 2017 uzņem Čehiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Noslēdzošo pārbaudes spēli pirms Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra šodien «Arēnā Rīga» aizvadīs Latvijas nacionālā basketbola komanda, kas savu skatītāju priekšā uzņems labi zināmo Čehijas valstsvienību. Spēle sāksies plkst. 19.30, un to tiešajā translācijā pārraidīs LTV7 kanālā.

Pagaidām nav zināms, vai laukumā dosies Latvijas izlases spožākā zvaigzne Kristaps Porziņģis, kas spēlē ar Lietuvu sasita ceļgalu. Šā iemesla dēļ viņš izlaida maču ar Rumāniju un pēcāk treniņos darbojās individuālā režīmā.

Atvieglotā režīmā šīs nedēļas sākumā trenējās arī Jānis Timma un Ojārs Siliņš, kura dalība Eiropas čempionātā joprojām ir neskaidra. Viņam ir pleca savainojums. Viņam veiktā veselības pārbaude apliecinājusi, ka rehabilitācijas process rit labi, tomēr pilnvērtīga atgriešanās ierindā atkarīga no tā, kā savainotais plecs jutīsies pilnas slodzes un nopietnas kontaktcīņas apstākļos.

«Spēli ar Čehijas izlasi vēlamies aizvadīt labākajā sastāvā, taču nevēlamies lieki riskēt, tāpēc, iespējams, lēmumu pieņemsim pēdējā brīdī. Diemžēl savainojumi ir profesionālā sporta ikdiena, tāpēc komandai jābūt gatavai demonstrēt kvalitatīvu basketbolu jebkādos apstākļos.

Pret Rumāniju tas izdevās, pret Čehiju būs nopietnāks - interesantāks un noderīgāks pārbaudījums,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā izteicies Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Iepriekš bija paredzēts, ka 25. augustā Latvija ar Čehiju tiksies atkārtoti aiz slēgtām durvīm; taču spēle nenotiks. Vēlāk gatavību aizvadīt pārbaudes spēli ar Latviju pauda Ukraina, bet arī šī tikšanās atcelta. Tā vietā mūsu komanda aizvadīs divas treniņspēles (27. un 28. augustā) savā starpā. Uz Eiropas čempionātu Stambulā valsts galvenā basketbola komanda dosies 30. augustā.

Čehijas vienības ierindā ir viens no labākajiem saspēles vadītājiem Eiropā Tomašs Satoranskis, kurš pagājušo sezonu pavadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Vašingtonas «Wizards» (57 spēles, vidēji spēlējis 12:36, guvis 2,7 punktus un izdarījis 1,6 rezultatīvas piespēles).

Toties nav Eirolīgas čempiona Jana Veselija. Stambulas «Fenerbahce» spēka uzbrucējs jūlija beigās paziņoja, ka nav paguvis atjaunot fiziskos un morālos spēkus pēc ilgās klubu sezonas, tāpēc izlasē nespēlēs.

Čehijas komanda jau aizvadījusi astoņas pārbaudes spēles, un mačs Rīgā arī tai būs pēdējais eksāmens pirms EuroBasket2017. Iepriekš čehi divreiz zaudēja Polijas izlasei (68:101 un 72:85), pārspēja Ungāriju (85:51), zaudēja Slovēnijai (80:88), divreiz Gruzijai (76:87 un 64:68) un Turcijai (66:67), kā arī pieveica Somiju (83:62).

Savainojumu dēļ gatavošanās procesā iepriekš darbu Latvijas valstsvienībā priekšlaicīgi noslēdza Dāvis Lejasmeiers, Jānis Bērziņš un Klāvs Čavars.

Čehijas basketbolisti Eiropas čempionātā spēlēs C apakšgrupā pret Spāniju, Horvātiju, Melnkalni, Ungāriju un Rumāniju.

Pārbaudes spēļu grafiks

  • 28. jūlijā Tamperē slēgtā treniņspēle ar Somijas izlasi 87:67
  • 29. jūlijā Tamperē ar Somijas izlasi 85:81
  • 4. augustā Klaipēdā ar Gruzijas izlasi 69:73
  • 5. augustā Klaipēdā ar Polijas izlasi 76:80
  • 11. augustā Rīgā ar Polijas izlasi 77:65
  • 19. augustā Rīgā ar Lietuvas izlasi 87:77
  • 20. augustā 19:30 Arēnā Rīga ar Rumānijas izlasi 98:68
  • 24. augustā 19:30 Arēnā Rīga ar Čehijas izlasi (LTV7 tiešraide)

Eiropas čempionāts risināsies no 31.augusta līdz 17.septembrim. Latvijas izlase grupu turnīra spēles aizvadīs Stambulā, spēkojoties ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju. Četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu