Janičenoks atgriezies «VEF Rīga» komandā; Blūms pārceļas uz Spāniju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pieredzējušais Latvijas basketbola valstsvienības spēlētājs Kristaps Janičenoks atgriezies Latvijas čempionvienības «VEF Rīga» sastāvā, trešdien paziņoja vienība. Līgums ar 34 basketbolistu noslēgts uz diviem gadiem. Tikmēr Jānis Blūms paziņojis, ka karjeru turpinās Spānijas augstākās līgas klubā Saragosas «Tecnyconta».

(Papildināts viss teksts.)

Janičenoks «VEF Rīga» komandu pārstāvēja no 2010. līdz 2014.gadam, bet pēc tam nākamās trīs sezonas spēlēja rīdzinieku sīvākajā konkurentē «Ventspilī».

Janičenoks «VEF Rīga» sastāvā trīs reizes kronēts par Latvijas čempionu.

Janičenoks šobrīd atrodas Latvijas izlases treniņnometnē un ir kandidāts dalībai šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Kā sarunā ar aģentūru LETA atklāja basketbolists, šī viņam ir pēdējā vasara izlasē.

Traumas dēļ Janičenokam iepriekšējā sezona bija saraustīta. «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā pieredzējušais basketbolists 26 spēlēs vidēji iemeta 10,2 punktus, kamēr Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā viņam 11 mačos caurmērā 8,3 punktu.

Pēc karjeras sākuma daļas Latvijā Janičenoks no 2003. līdz 2008.gadam spēlēja vienībās Beļģijā, Vācijā un Itālijā. 2008.gadā viņš uzspēlēja Latvijas vienībā «Barons», bet pēc tam sacentās Itālijas otrajā līgā. Savukārt kopš 2010.gada viņš spēlēja «VEF Rīga» rindās.

Par atgriešanos Spānijas ACB līgā Blūms paziņoja trešdien «VEF Rīga» preses konferencē.

Iepriekšējā sezonā 35 gadus vecais Blūms pārstāvēja «VEF Rīga» komandu, aizvedot to līdz Latvijas čempiones titulam. Lai gan līgums ar Latvijas komandu tika noslēgts uz diviem gadiem, Blūms ar «VEF Rīga» bija vienojušies, ka laba piedāvājuma gadījumā viņš varēs karjeru turpināt citur.

Blūms šobrīd atrodas Latvijas izlases treniņnometnē un ir kandidāts dalībai šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Pirms pievienošanās «VEF Rīga» komandai Blūms pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Avelīno «Sidigas», bet traumas dēļ vietējā čempionātā aizvadīja tikai deviņas spēles. Vēl pirms tam viņš spēlēja spēcīgajā Grieķijas vienībā Atēnu «Panathinaikos».

Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos «Brocēni», «Skonto» un «Ventspils», divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas «Anwil» komandā no Polijas, Lietuvas vienībā Viļņas «Lietuvos rytas», Itālijas klubā Neapoles «Eldo», Spānijas vienībā Bilbao «Basket», kā arī Kazahstānas čempionē «Astana».

Saragosas «Tecnyconta» iepriekšējā sezonā ieņēma 15.vietu Spānijas čempionāta regulārajā turnīrā, «play-off» nekvalificējoties.

Basketbola klubs «VEF Rīga» ir pieckārtējs Latvijas čempions (2011., 2012., 2013., 2015., 2017.), kas divas reizes iekļuvis Eiropas kausa izcīņas labāko sešpadsmitniekā, trīs reizes startēts ULEB Eirolīgas kvalifikācijas sacensībās un ir pirmais Latvijas klubs, kas iekļuva Baltijas Basketbola līgas finālā.

«VEF Rīga» ir vienīgais Latvijas klubs, kas piedalās VTB Vienotajā līgā, kur divas reizes iekļūts izslēgšanas turnīrā (2013., 2017.).

Šajā vasarā «VEF Rīga» komanda sastāvam piesaistījusi līdzšinējo «Ventspils» aizsargu Arti Ati un talantīgo Klāvu Čavaru, kā arī amerikāņu aizsargu Entvonu Skotu un meksikāņu saspēles vadītāju Aleksu Peresu.

Tikmēr viens no vienības pēdējo sezonu līderiem Mārtiņš Meiers karjeru turpinās spēcīgajā Krievijas vienībā Kazaņas «Unics».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu