Porziņģis un Siliņš paliks malā spēlē pret Čehiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Turpinot gatavošanos Eiropas čempionātam, Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien plkst.19.30 «Arēnā Rīga» aizvadīs pārbaudes spēli pret Čehiju, kurā piesardzības nolūkos nepiedalīsies savainojumus guvušie Kristaps Porziņģis un Ojārs Siliņš, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Porziņģis šonedēļ trenējas individuālā režīmā. Viņš arī izlaida iepriekšējo pārbaudes spēli pagājušajā svētdienā pret Rumāniju. Savukārt pleca savainojums Siliņam liedzis pilnvērtīgi trenēties jau ilgāku laiku. Viņš nav piedalījies pārbaudes spēlēs jau kopš gatavošanās cikla sākuma, kad Latvijas izlase viesos spēkojās ar Somiju.

«Kristaps pēc ārstu ieteikuma turpina trenēties individuālā režīmā un, lai kā gribas pēdējo pārbaudi savu skatītāju priekšā aizvadīt labākajā sastāvā, patlaban nebūtu prātīgi riskēt saasināt problēmu. Siliņš savainojuma dēļ tomēr nevar darboties ar pilnu jaudu. Spēlei pieteiksim 13 spēlētājus,» paziņojumā citēts valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Savainojumu dēļ gatavošanās procesā iepriekš darbu Latvijas valstsvienībā priekšlaicīgi noslēdza Dāvis Lejasmeiers, Jānis Bērziņš un Klāvs Čavars.

Savukārt pretinieku rindās neliela savainojuma dēļ Prāgā ārstēties palicis Čehijas komandas līderis Tomašs Satoranskis, kurš sezonas laikā pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Vašingtonas «Wizards».

«Gatavojoties paskatījāmies neseno čehu spēli ar Gruzijas izlasi, tiesa, bez Satoranska viņi noteikti spēlēs mazliet savādāk. Mūsu uzdevums spēlēt pacietīgi, piespiest pretiniekus iesaistīties pozicionālā spēlē. Un pašiem maksimāli kvalitatīvi darboties visas 40 minūtes,» piebilda Latvijas izlases vadonis.

Čehijas komanda jau aizvadījusi astoņas pārbaudes spēles, un mačs Rīgā arī tai būs pēdējais eksāmens pirms EuroBasket2017. Iepriekš čehi divreiz zaudēja Polijas izlasei (68:101 un 72:85), pārspēja Ungāriju (85:51), zaudēja Slovēnijai (80:88), divreiz Gruzijai (76:87 un 64:68) un Turcijai (66:67), kā arī pieveica Somiju (83:62).

Čehijas basketbolisti Eiropas čempionātā spēlēs C apakšgrupā pret Spāniju, Horvātiju, Melnkalni, Ungāriju un Rumāniju.

Pārbaudes spēļu grafiks

  • 28. jūlijā Tamperē slēgtā treniņspēle ar Somijas izlasi 87:67
  • 29. jūlijā Tamperē ar Somijas izlasi 85:81
  • 4. augustā Klaipēdā ar Gruzijas izlasi 69:73
  • 5. augustā Klaipēdā ar Polijas izlasi 76:80
  • 11. augustā Rīgā ar Polijas izlasi 77:65
  • 19. augustā Rīgā ar Lietuvas izlasi 87:77
  • 20. augustā 19:30 Arēnā Rīga ar Rumānijas izlasi 98:68
  • 24. augustā 19:30 Arēnā Rīga ar Čehijas izlasi (LTV7 tiešraide)

Eiropas čempionāts risināsies no 31.augusta līdz 17.septembrim. Latvijas izlase grupu turnīra spēles aizvadīs Stambulā, spēkojoties ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju. Četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu