Debitants Gražulis: Beidzot EČ varēšu izbaudīt klātienē, nevis televizorā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Latvijas vīriešu basketbola izlases debitants Andrejs Gražulis ir priecīgs, ka ticis valstsvienības sastāvā dalībai Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā un ka beidzot šīs sacensības varēs baudīt klātienē, nevis televizora ekrānā.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pirmdien nosauca komandas sastāvu dalībai Eiropas čempionātā, kas sāksies ceturtdien, bet izlasei pirmais mačs būs piektdien pret Serbiju. Komandas rindās ir četri basketbolisti, kuri šāda mēroga sacensībās piedzīvos debiju, - Kristaps Porziņģis, Aigars Šķēle, Rolands Šmits un Gražulis.

«Jā, šis man būs īpašs turnīrs. Beidzot lielo Eiropas čempionātu varēšu izbaudīt klātienē, nevis tikai skatoties pa televizoru,» aģentūrai LETA prieku pauda Gražulis. «Mūsu trumpis šajā turnīrā noteikti būs ātrums. Mēs visi esam ātri - sākot no saspēles vadītāja un beidzot ar centra spēlētāju. Visi var skriet, turklāt visiem ir arī metiens. Tagad esam bīstami ne tikai no trīs punktu līnijas, bet arī groza tuvumā.»

«Domāju, ka Eiropas čempionātam esam sagatavojušies pilnvērtīgi. Pretiniekus Eiropas čempionātā pagaidām esam pētījuši tikai nedaudz. Laiks tam vēl ir,» uzskata 24 gadus vecais Gražulis.

Viena no Latvijas izlases pretiniecēm Eiropas čempionāta finālturnīrā būs Lielbritānija, pret kuru pirms trim gadiem Gražulis piedalījās pārbaudes mačos, aizvadot savu debijas vasaru pieaugušo valstsvienībā.

«Lielbritānija spēlē ātru basketbolu un met pie pirmās iespējas. Tā ir atlētiska komanda,» norādīja Gražulis, kurš izteicās, ka Turcijā gaidāmajā Eiropas čempionātā būs īpašs izaicinājums spēlēt pret mājinieku izlasi. «Lai gan tribīnēs būs teju tikai Turcijas līdzjutēji, tas tik un tā mums dos emocionālu lādiņu. Galvenais ir labi nospēlēt.»

Par izlases mērķiem Gražulis gan nevēlējās spriest, vien nosakot: «Kā būs, tā būs.»

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim, un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju. Pirmajā spēlē Latvijas izlase jau šajā piektdienā spēkosies ar serbiem.

Latvijas izlase 2017.gadā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalīsies 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Iepriekšējās Eiropas meistarsacīkstes pirms diviem gadiem Latvijas izlase noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur arī šogad notiks izšķirošie mači.

Pēc 2001.gada Latvija piecos Eiropas čempionātos nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas. Savukārt 2015.gada Eiropas čempionātā, kas daļēji notika arī Latvijā, labāko astotniekā izdevās iekļūt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu