Blūms: Esam neērts pretinieks jebkurai izlasei, bet tas jāpierāda laukumā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vīriešu basketbola izlase būs neērts pretinieks jebkurai valstsvienībai Eiropas čempionātā, bet tas būs jāpierāda laukumā, pirms došanās uz Stambulu aģentūrai LETA teica izlases kapteinis Jānis Blūms.

Viņš spēlēs jau septītajā Eiropas čempionāta finālturnīrā pēc kārtas, jo piedalījies katrās sacīkstēs kopš 2005.gada.

«Ir nedaudz vairāk adrenalīna nekā citās reizēs, jo izlasei tiek pievērsta liela uzmanība. Pusotra mēneša laikā esam paveikuši labu darbu, lai sagatavotos čempionātam. Visi labākie spēlētāji atrodas ierindā un ir motivēti. Izlasē ir veiksmīgi apvienota pieredze un jaunība,» stāstīja Blūms.

Latvijas valstsvienības starts Eiropas čempionātā izraisījis lielu ažiotāžu, jo izlasē būs divi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji - Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns.

«Arī 2007.gadā, kad spēlēja Andris Biedriņš, bija liela ažiotāža, jo viņš arī bija NBA spēlētājs. Šis sastāvs ir pavisam citā līmenī, jo ir divi NBA basketbolisti un arī Eirolīgas klubu spēlētāji. Visi basketbolisti spēlē labos klubos un ir zināmi Eiropā. Latvijas Basketbola savienība (LBS) un medicīniskais personāls paveikuši labu darbu. Visi ir ieguldījuši maksimālos spēkus, lai Eiropas čempionātā parādītu pēc iespējas labāko sniegumu,» uzsvēra Blūms.

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim, un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

«Esam neērts pretinieks jebkurai izlasei, bet tas jāparāda laukumā. Iesim no spēles uz spēli un cīnīsimies par uzvaru, pretiniekus nešķirosim,» uzsvēra Blūms.

Viņš arī izcēla labo komandas mikroklimatu.

«Atjaunotajā izlases modelī vienmēr ir bijis ļoti labs mikroklimats, nav nekādu konfliktu. Visi ir profesionāli basketbolisti, kad vajag - pajoko, kad vajag - iedod kādam iekšās,» atklāja Blūms.

Tikmēr LBS prezidents Valdis Voins pauda, ka izlasei noteikti vajadzētu izkļūt no apakšgrupas, bet tajā pašā laikā nedrīkst ar skaļiem saukļiem radīt lieku uztraukumu.

«Nevajag radīt papildu spriedzi izlasē, jo īpaši treneru kolektīvā. Izkļūšana no grupas ir reāli sasniedzams mērķis, kas jāizpilda. Sastāvs liek jebkuram pretiniekam cienīt mūsu komandu. Savukārt mēs cienām visas pārējās komandas. Eiropas čempionātā visas izlases spēlē augstas klases basketbolu, nav izteiktu pastarīšu,» stāstīja Voins.

Viņš cer, ka no Eiropas čempionāta iegūs ne tikai izlase, bet arī basketbolisti individuāli.

«Jāvēl basketbolistiem, lai iztiek bez traumām un šis turnīrs viņu karjerās dod ko pozitīvu gan sportiskā ziņā, gan individuālā attīstībā. Varbūt kādu, pateicoties veiksmīgai spēlei, ievēros lielāks klubs un būs iespējas tālākai karjeras izaugsmei. Izlase ir ļoti stipra, bet basketbolu spēlē tikai cilvēki un pretī būs tādi paši basketbolisti, kuri ir gatavojušies un arī mēģinās ko sasniegt,» atzīmēja Voins.

Viņaprāt, Latvijas izlase uz čempionātu devusies teju optimālajā sastāvā.

«Pretiniekiem, kuriem trūkst dažu spēlētāju, tā nav tik liela problēma. Piemēram, serbiem, nespēlējot saspēles vadītājam Milošam Teodosičam un centram Miroslavam Raduljicam, šajās pozīcijās būs pietiekami labi aizstājēji. Viņiem rezervistu soliņš ir nedaudz garāks nekā mums. Šobrīd Latvijas izlase ir gandrīz optimālajā sastāvā,» skaidroja Voins.

Latvijas izlase 2017.gadā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalīsies 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Pērn Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkstes noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur arī šogad notiks izšķirošie mači.

Pēc 2001.gada Latvija piecos Eiropas čempionātos nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas. Savukārt 2015.gada Eiropas čempionātā, kas daļēji notika arī Latvijā, labāko astotniekā izdevās iekļūt.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu