Dairis Bertāns: Serbi beigās nospēlēja ļoti pacietīgi un izmantoja savas iespējas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Serbijas izlase mača beigās nospēlēja ļoti pacietīgi un izmantoja savas iespējas, neļaujot Latvijai noturēt un iegūt lielāku pārsvaru, pēc piektdien Eiropas čempionāta pirmajā spēlē piedzīvotā zaudējuma atzina Latvijas basketbola valstsvienības spēlētājs Dairis Bertāns, kurš bija rezultatīvākais zaudētāju komandas rindās.

Latvijas izlase piektdien Stambulā ar rezultātu 82:92 (24:21, 23:24, 13:20, 22:27) līdzīgā cīņā piekāpās Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempionei Serbijai.

«Spēles sākums bija pilnībā normāls - mēs uztaisījām savu izrāvienu, bet viņi savējo. Pēdējā ceturtdaļā izvirzījāmies vadībā ar diviem punktiem. Tas bija tas brīdis, kad spēli vajadzēja salauzt, bet serbi nospēlēja ļoti pacietīgi un izmantoja savas iespējas, neļaujot mums iegūt lielāku pārsvaru,» pēc mača žurnālistiem atzina Dairis Bertāns, kurš šajā mačā izcēlās ar 23 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Viņš jau pirmajā spēles ceturksnī izcēlās ar 11 punktiem.

Serbijai ir titulēta komanda, kuru Latvijas izlase ne reizi nav uzvarējusi, taču Bertāns neuzskatīja, ka spēles soģi pretiniekus būtu pārlieku respektējuši.

«Tiesneši arī ir cilvēki, palaida garām dažas situācijas. Nedomāju, ka viņiem bija īpašs respekts pret serbiem. Tā kā bijām iedzinējos, dažbrīd uz atsevišķiem tiesnešu lēmumiem reaģējām asāk,» dažbrīd pārlieku emocionālos izvirdumus skaidroja basketbolists.

Pretiniekiem ar 30 punktiem izcēlās līderis Bogdans Bogdanovičs, 14 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Milanam Mačvanam, bet 13 punktus iemeta Bobans Marjanovičs.

«Tas bija skaidrs, ka Bogdanovičs savāks savus punktus. Galvenais bija ierobežot pārējos, bet to mēs neizdarījām. Bija pāris metieni, kas Bogdanovičam nāca viegli, tomēr kopumā punkti krājās grūti, un tāds arī bija uzstādījums. No Serbijas puses nekas nepārsteidza, jo pēc tāda sākuma bija uzreiz skaidrs, ka viņi sāks spēlēt agresīvāk. Viņi spēlēja savu serbu basketbolu,» uzskatīja Bertāns.

Piektdien savu 28.dzimšanas dienu atzīmēja Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, un Bertāns pauda sarūgtinājumu, ka nav izdevies viņam sagādāt dāvanu uzvaras veidā.

«Diemžēl Strēlniekam dzimšanas dienā neizdevās uzdāvināt to, ko gribējām, - uzvaru,» atzina Dairis, kurš savu 28.dzimšanas dienu atzīmēs pēc astoņām dienām.

Nākamo spēli Latvijas izlase Eiropas čempionātā aizvadīs jau sestdien pret Beļģiju, bet pirmdien tiksies ar Lielbritāniju, kam nākamajās dienās sekos mači pret Krieviju un mājinieci Turciju.

Pēc apļa cīņām apakšgrupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas arī norisināsies Stambulā.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 17.septembrim.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalās 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Iepriekšējās Eiropas meistarsacīkstes pirms diviem gadiem Latvijas izlase noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur komanda aizvadīs apakšgrupu mačus un kur notiks arī izšķirošie mači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu