Porziņģis: Paldies Janičenokam par ideāli garām aizmestu tālmetienu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Kristaps Porziņģis sestdien pēc ļoti skaistās epizodes Eiropas čempionāta mačā pret Beļģiju, kad viņš efektīgi trieca bumbu grozā no augšas, pateicās pieredzējušajam Kristapam Janičenokam par pirms tam garām aizmestu tālmetienu.

Latvijas valstsvienība Stambulā tika pie pirmās uzvaras šī gada Eiropas čempionātā, ar 92:64 (24:25, 23:8, 16:22, 29:9) gūstot panākumu pret Beļģiju.

Porziņģis šajā mačā izcēlās ar 27 punktiem, turklāt ceturtajā ceturtdaļā pēc Janičenoka neprecīzā metiena trieca bumbu grozā.

«Oficiāli pasaku paldies Janičenokam par tik ideāli garām aizmestu tālmetienu. Protams, galvenais ir uzvarēt, bet gribu faniem sagādāt arī kādu skaistu epizodi,» žurnālistiem teica Porziņģis.

«Vēl savu sniegumu varu uzlabot - iemest vairāk metienu. Tikmēr aizsardzībā dažbrīd nedaudz «noguļu«. Vienmēr gribas nospēlēt labāk. Tomēr kopumā mēs labi nospēlējām kā komanda, tas ir pats svarīgākais,» pauda Porziņģis.

Šajā mačā Porziņģi daudz sedza Aksels Ervels, kurš ar 12 punktiem Beļģijas valstsvienībā bija rezultatīvākais spēlētājs.

«Ervels nav tas patīkamākais aizsargs, tāpēc es pret viņu mēģināju būt tikpat agresīvs, kā viņš pret mani. Jau pirmajā puslaikā viņam izprovocēju trīs piezīmes, kas lika viņam iet nost no laukuma. Līdz ar to mums nedaudz atvērās uzbrukums,» norādīja Porziņģis. «Šajā mačā ne tikai mēģināju būt agresīvs, lai pats gūtu punktus, bet centos arī izkārtot iespējas komandas biedriem. Tādā pašā garā man arī jāturpina.»

Latvijas izlase turnīru turpinās pirmdien, kad to gaida tikšanās ar Lielbritāniju, bet pēc tam sekos dueļi ar Krieviju un Turciju.

Katras apakšgrupas četras labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā, ko Latvijas izlase kvalificēšanās gadījumā aizvadīs 10.septembrī. Pēc tam ceturtdaļfināli tiks aizvadīti 12. un 13.septembrī, bet pusfināli - 14. un 15.septembrī. Savukārt spēles par vietām notiks 17.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu